Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με επιτυχία διεξήχθη η Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Εύβοια

Ενημέρωση του Παραρτήματος Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Στο μικρό αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, με εξαιρετική επιτυχία, η 40ή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου από τη Στερεά Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην Εύβοια με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στοχεύει στην καλλιέργεια της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας και ταυτόχρονα στην επιλογή των μαθητών και των μαθητριών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών.

Ευχαριστούμε το Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ, το οποίο ως πόλος γνώσης και καινοτομίας αγκάλιασε την 40ή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και τόνωσε τους δεσμούς του με την τοπική κοινωνία.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιο Ψαθά και τις Αντιδημάρχους κα Αναστασία Καρατζά και κα Μαρία Βασιλείου για τη φιλοξενία και τη στήριξη που μας παρείχαν. Το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με επιστημονικό/ εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθώς και κοινωνικές παρεμβάσεις, επιθυμώντας να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της Επιστήμης.

Ιωάννης Ρίζος

Πρόεδρος ΕΜΕ Εύβοιας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο απολογισμός της νέας Περιφερειακή Αρχής των 100 πρώτων ημερών και του περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

Η νέα Περιφερειακή Αρχή μέσα στις 100 πρώτες ημέρες, προχώρησε σε έργα , δράσεις και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *