Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με την γνωστή χειρονομία που συμβολίζει τον “έξω από δω” απαθανάτισε ο φακός τον Ν. Τζιβελέκα …

Μία εικόνα-χίλιες λέξεις που όμως προβληματίζει πολύ….

Προβληματίζει και ενδεχομένως προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα… Έγινε από συνήθεια, ηθελημένα ή μη, ακούσια ή όχι, πάντως ο φακός το «έπιασε» και εύλογα πυροδότησε αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο Τζιβελέκας προέβη σε αυτήν την χειρονομία η οποία είναι ολόιδια με την γνωστή χειρονομία που συμβολίζει τον Σατανά και όσους θέλουν να τον ακολουθούν… Τέτοιες εικόνες θέλουν να είναι η μορφή τελετουργικής πρακτικής και εννοείται ως ψυχοδραματική κάθαρση με σκοπό να εστιάσει τη συναισθηματική ενέργεια κάποιου σ’ έναν συγκεκριμένο σκοπό… Ειδικά για τον Τζιβελέκα, με την αυταρχική συμπεριφορά που επιδεικνύει, δημιουργεί συνειρμικά πολύ αρνητική εικόνα….

Η συγκεκριμένη χειρονομία με τα δύο δάχτυλα τεντωμένα (δείκτης – μικρός) και τα υπόλοιπα σε γροθιά, υποτίθεται ότι το χέρι σχηματίζει τα κέρατα του διαβόλου και θεωρείται σύμβολο του Σατανά και όλης αυτής της παρανοϊκής αντίληψης περί δαιμονίων. Για τους περισσότερους, βέβαια, είναι απλά μια χειρονομία που γίνεται κατά παράδοση στις συναυλίες του σκληρού ήχου, συγκεκριμένης μουσικής κατηγορίας.

Ως χειρονομία, από την άλλη, δεν είναι και τόσο φυσικό να συμβαίνει τυχαία, αν και γενικότερα αρκετά δημόσια πρόσωπα έχουν αποθανατιστεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα και τελικά αποφεύγουν οποιαδήποτε περίπτωση να φανεί και πάλι έτσι για ευνόητους λόγους. Τέτοια σύμπτωση, σε μια χειρονομία κατά την οποία δεν είναι και τόσο φυσική αυτή η τοποθέτηση των δακτύλων, τουλάχιστον προβληματίζει. Για να αποφεύγονται η σύνδεση με αντίστοιχες πεποιθήσεις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί τι εικόνα δίδεται προς τα έξω και ειδικά από δημόσια πρόσωπα….

Για κάτι τέτοια δεν θέλει ο Τζιβελέκας την βιντεοκάμερα… Από αυτά ήθελε άραγε να “φυλαχτεί”;

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Συνάντηση με τον Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη

Για ζητήματα των λιμενικών ενημερώθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Σαρακιώτης Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *