Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

124.000€ στους Δήμους Παλαμά και Νοτίου Πηλίου από Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε κοινή της συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ, αποφάσισε την χορήγηση ποσού 124.000 ευρώ, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, στους Δήμους Παλαμά και Νοτίου Πηλίου.

Στον Δήμο Παλαμά αντιστοιχούν τα 74.400 ευρώ και όπως αναφέρει το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης θα διατεθούν για να υλοποιηθούν τα εξής:

-άµεση ενίσχυση του ∆ήµου µε τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισµό για την αντιµετώπιση και αποκατάσταση των υλικών ζηµιών στις υποδοµές εντός των εδαφικών ορίων αυτού, µε τονπροσφορότερο τρόπο, όπως π.χ. µίσθωση του υποδεικνυόµενου τεχνικού εξοπλισµού,ανεύρεση χορηγιών, συγκέντρωση των αναγκαίων πόρων (π.χ. φαρµακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης κ.λπ.), κατόπιν ειδικών προτάσεων που θα διατυπωθούν από τις αρµόδιες Υπηρεσίες του ∆ήµου.

πλήρης καταγραφή υλικών ζηµιών του ∆ήµου (υποδοµές, εξοπλισµός κ.λπ), αναπτυξιακός σχεδιασµός και διαµόρφωση προτάσεων για την αντιµετώπιση και πρόληψη παρόµοιων καταστάσεων, µε σαφή προσδιορισµό του ρόλου και των αρµοδιοτήτων των δήµων, οι οποίες (προτάσεις) θα πρέπει να συνταχθούν µε γνώµονα όχι µόνον την πρόσκαιρη ανακούφιση των παθόντων και τη βραχυπρόθεσµη αποκατάσταση του πληγέντος φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, αλλά στην ολική βαθµιαία αναπτυξιακή επανασύστασή τους µε τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η µέγιστη ποιότητα ζωής.

Πέραν των ανωτέρω ενδεικτικών δράσεων, τα συµβαλλόµενα µέρη δύναται να προσθέσουν και άλλες ενέργειες, που θα εξυπηρετούν το σκοπό της παρούσας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Γυναικών, “Ενάντια στη βία”

  Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 2ου τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *