Μεγάλες εντάσεις με ρίψεις μολότοφ σε διαδηλώσεις στα Τίρανα στην Αλβανία – «Ράμα φύγε, να παραιτηθεί η διεφθαρμένη κυβέρνηση»

Σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης επικράτησε απόψε (10.02.2026) στα Τίρανα, καθώς χιλιάδες πολίτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν η άμεση παραίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Αλβανία, την οποία βαραίνουν κατηγορίες για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.

Αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν την παραίτηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού λόγω φερόμενων κατηγοριών για διαφθορά.

Οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ σε κυβερνητικό κτίριο και η αστυνομία απάντησε με κανόνια νερού, στην τελευταία από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων που απειλούν τη σταθερότητα της μακροχρόνιας εξουσίας του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η οποία ξεκίνησε το 2013.

Η αστυνομία, που είχε παραταχθεί σε καίρια σημεία για την προστασία των δημόσιων υποδομών, προχώρησε σε χρήση νερού υπό πίεση προκειμένου να απωθήσει το πλήθος και να εκτονώσει την ένταση.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τιράνων κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας «Ράμα φύγε, αυτή η διεφθαρμένη κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί».

 

Περισσότερα στο newsit.gr

Δες επίσης

Με άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5 ενισχύει η Ελλάδα την Εθνική Φρουρά της Κύπρου

Άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5 ετοιμάζεται να στείλει η Αθήνα στη Λευκωσία για την ενίσχυση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *