Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Πειραματικές Σχολές Μαθητείας ΔΥΠΑ – Καινοτόμα προγράμματα σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Πειραματικές Σχολές Μαθητείας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας  – Καινοτόμα προγράμματα μαθητείας σε κορυφαία ξενοδοχεία σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ

Τον στόχο της διασύνδεσης της μαθητείας με τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου και του υψηλού ποσοστού απορρόφησης των μαθητευομένων από κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τόνισαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποφοίτων πρωτοετών μαθητευομένων των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (Π.ΕΠΑΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των τριών φορέων. Ειδικότερα, ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α., κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης τέτοιων πειραματικών προγραμμάτων, που θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ευχαρίστησε τη Δ.ΥΠ.Α. για τη συνεργασία που μετράει αρκετά χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, που να αντιλαμβάνεται τη σημασία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εντός ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου.

Το ΙΝΣΕΤΕ εκπροσώπησε ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων του Ινστιτούτου. Κατά τον χαιρετισμό του μίλησε για το πόσο σημαντικές είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό κλάδο τονίζοντας, ότι το ΙΝΣΕΤΕ χαίρεται να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Από πλευράς της Δ.ΥΠ.Α. παρευρέθηκαν επίσης η κα Νάσια Θεοδωρίδου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η οποία παρουσίασε τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ, που εξασφαλίζουν στους μαθητές σίγουρες θέσεις μαθητείας αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 και 5 αστέρων με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση και μεγάλες πιθανότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους, καθώς και η κα Δ. Βάλβη, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Προγραμμάτων, που παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της επιλογής των Π.ΕΠΑΣ έναντι άλλων εκπαιδευτικών επιλογών για τους μαθητευόμενους.

Την εκδήλωση έκλεισε η Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α., κα Γιάννα Χορμόβα, που αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης τέτοιου χαρακτήρα προγραμμάτων και πρότεινε να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων για να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στον τομέα του τουρισμού, ότι οι Π.ΕΠΑΣ τους προσφέρουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία και εκπροσώπηση των επιχειρήσεων, που απασχόλησαν μαθητευόμενους, όπως οι Atlantica, Grecotel, Aquila, Mitsis Hotels, Phaea Resorts κ.α., οι οποίοι μίλησαν με ενθουσιασμό για το νέο αυτό εγχείρημα και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να το στηρίξουν ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν οι απόφοιτοι του Α’ Έτους των Π.ΕΠΑΣ, που έκαναν λόγο για ρηξικέλευθα προγράμματα, τα οποία τους δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε στη λήξη της διετούς φοίτησής τους να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας διεκδικώντας μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Π.ΕΠΑΣ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.dypa.gov.gr/mathitia?tab=peiramatikes-skholes-epas-oaed&tab2=&tab3=

 

Για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed

Για άμεση επικοινωνία με τις Π.ΕΠΑ.Σ της Δ.ΥΠ.Α:

ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (τηλ. 2109915025, 2109963865, email: epas.kalamaki@dypa.gov.gr)

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (τηλ. 2810-250215, 319195, 317770 email: epas.iraklio@dypa.gov.gr)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (τηλ. 2310 – 721858 email: epas.thes1@dypa.gov.gr)

ΠΑΤΡΑΣ (τηλ. 2610 – 966904, 2610-966908 email: epas.patra@dypa.gov.gr)

ΡΟΔΟΥ (τηλ 22410-31077, 22410-22039 email: epas.rodos@dypa.gov.gr)

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (τηλ. 22510- 32444,32618 email: epas.mitilini@dypa.gov.gr)

ΚΕΡΚΥΡΑΣ (τηλ. 26610-39250, 26610-31160 email: epas.kerkira@dypa.gov.gr)

*Δελτίο Τύπου

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Δορυλαίου 10-12, 115 21 Αθήνα, Τηλ.: +30 210 6419000, ahkathen@ahk.com.gr

Βούλγαρη 50, 542 48 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: +30 2310 327733, ahkthess@ahk.com.gr

www.german-chamber.gr, www.german-fairs.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα (Σάββατο 26/11/2022) το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *