Breaking News

Μεξικό: Όρκες κυνηγούν λευκούς καρχαρίες για να φάνε τα συκώτια τους

Ιδιαίτερο και εντυπωσιακό είναι ότι οι φάλαινες  ενδιαφέρονται μόνο για το συκώτι και αδιαφορούν για τον υπόλοιπο καρχαρία

Eπιστήμονες στον κόλπο του Μεξικό κατέγραψαν για πρώτη φορά πολλαπλά περιστατικά στα οποία ομάδα από όρκες (φάλαινες – δολοφόνους) κυνηγούν νεαρούς λευκούς καρχαρίες και τους αφαιρούν τα πλούσια σε ενέργεια συκώτια τους για να τα φάνε.

Αν και παρόμοια συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και Καλιφόρνια, είναι η πρώτη φορά που τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο στο Μεξικό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Frontiers in Marine Science.

Οι επιθέσεις καταγράφηκαν με drone. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φονικές φάλαινες αδιαφορούν για τον υπόλοιπο καρχαρία και ενδιαφέρονται μόνο για το συκώτι.

Σε ένα περιστατικό, τον Αύγουστο του 2020, κάμερες και drone κατέγραψαν πέντε θηλυκές όρκες να συνεργάζονται για να επιτεθούν σε έναν νεαρό λευκό καρχαρία, να του αφαιρούν το συκώτι και να το μοιράζονται.
Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα επιτέθηκε σε έναν ακόμη νεαρό καρχαρία, αφαιρώντας επίσης το συκώτι του.

Περισσότερα στο  skai.gr

Δες επίσης

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Γίνε Αϊ- Βασίλης» στη Λαμία

Στις 15/11/2025 με  ελεύθερη είσοδο Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του παιδοψυχολόγου και σύμβουλο γονέων Ιωάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *