Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μερικές ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της θερινής εκπτωτικής περιόδου, όπου και θα “πέσει” αυλαία στις 31 Αυγούστου.

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου των θερινών εκπτώσεων. Πώς “κινήθηκαν” οι καταναλωτές. Πότε αναμένεται το 10ήμερο προσφορών.

Μερικές ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της θερινής εκπτωτικής περιόδου, όπου και θα “πέσει” αυλαία στις 31 Αυγούστου.

Η γενικότερη εικόνα που μεταφέρουν οι έμποροι για την κίνηση, εκτός εκείνων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, είναι απογοητευτική.

Οι εκτιμήσεις τους ωστόσο για τις δέκα ημέρες που απομένουν, δεν φαίνεται να είναι τόσο διαφορετικές. Οι εκτιμήσεις εκπροσώπων του λιανεμπορίου αναφέρουν πως, παρά το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους,οι καταναλωτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις αγορές τους.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού συμβουλίου Αττικής και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη ρευστοποίηση των αποθεμάτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μάλιστα, πολλές από αυτές αναμένεται να επεκτείνουν τις εποχικές προσφορές τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μετά το τέλος των θερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, 8 στους 10 Έλληνες, παρά τις γενναίες εκπτώσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν διστακτικοί και συγκεκριμένα στα είδη ένδυσης και υπόδησης, αφού ο όγκος πωλήσεων περιορίστηκε κατά -18% και κατά -13% ο τζίρος.

Παράλληλα, σε αντίθεση με τους περισσότερους κλάδους της λιανικής, τα καλλυντικά και τα είδη σπίτι συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και φέτος.

Στην Αττική καλύτερη των προσδοκιών παρουσιάζεται η εμπορική κίνηση στα πολυκαταστήματα, τα υπερκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά καθώς και στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

News247.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Ψάρεψε χταπόδια, παραπάνω κιλά από το επιτρεπτό

Ερασιτέχνης ψαράς στις Ράχες,  έπιασε 15 κιλά χταπόδια ενώ για ερασιτέχνες ψαράδες επιτρέπεται έως 5 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *