Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μετακινήσεις για Πάσχα – Πολύ αυστηροί έλεγχοι! Ψάχνουν τρόπους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό…

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες ψάχνουν τρόπους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Για τον λόγο αυτό, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει κάθε αναιτιολογική έξοδο από τα διόδια.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των τελευταίων ωρών, τα μπλόκα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας θα είναι πολλά ενώ η παρουσία αστυνομικών σε όλους τους οδικούς άξονες θα είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Η τροχαία δεν θα αφήσει «κουνούπι» να περάσει καθώς τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παντού και σε όλη τη χώρα. Η κεντρική οδηγία είναι να ελέγχονται οι εικονικές μετακινήσεις.

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Αττική μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση ότι μπορεί να μετακινηθεί για επαγγελματικούς λόγους για παράδειγμα στον νομό Αρκαδίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν αρκούσε μόνο η βεβαίωση από τον ίδιο τον επαγγελματία αλλά θα έπρεπε βάσει των οδηγιών της πολιτικής προστασίας να έχει και απτές αποδείξεις και βεβαίωση απο τον πελάτη του ότι μεταβαίνει εκτός νομού έδρας για επαγγελματικούς λόγους.

Αυτές τις εικονικές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό θέλει να μπλοκάρει η κυβέρνηση, με τον κίνδυνο διασποράς του ιού να είναι μεγάλος. Έτσι, από την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews θα μπει μπλόκο στην ΕΡΓΑΝΗ για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά και για μέλη ΔΣ τα οποία είχαν free pass για όλα τα διόδια της χώρας.

Αυστηρά πρόστιμα για ψευδείς ή εικονικές μετακινήσεις

Η απόφαση για κλειστά διόδια είναι ειλημμένη και τα πρόστιμα για εικονικές ή ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης εκτός νομού θα επιφέρουν ποινικές ευθύνες. Δεν θα είναι μόνο το πρόστιμο των 300 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει όποιος πιαστεί για παράνομη μετακίνηση αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη.

Για τον λόγο αυτό, όποιος μετακινηθεί για εργασία τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει η μετακίνησή του να έχει δηλωθεί και επίσημα από τον εργοδότη του καθώς από την Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στοιχεία και να διεξάγονται διασταυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

 

dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα σε 80 λογαρισμούς με τα 15.000.000€

Εξονυχιτικοί οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου  με τους πολλούς “φορτωμένους” λογαριασμούς Ραγδαίες είναι οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *