Ακολουθήστε μας στο facebook

Μια σημαντική ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων… την Παρασκευή 24/5 στη Λάρισα

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα

Μια σημαντική ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων…άνοιξε την καρδιά σου, άνοιξε την αγκαλιά σου» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αύριο  Παρασκευή  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα.

Σκοπός της εκδήλωσης όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας είναι να «διαχυθεί εξειδικευμένη και εμπειρική γνώση για τα ζητήματα της αναδοχής ανηλίκων, ώστε να επιτευχθεί η αποδόμηση των σχετικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο το φαινόμενο της ιδρυματοποίησης ανηλίκων».

Θυμίζουμε πως η ημερίδα ήταν να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας Daniel και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν, ματαιώθηκε.

Αύριο οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελείς και στελέχη της Περιφέρειας για διάφορες πτυχές αυτού του σημαντικού θέματος τα οποίο είχε αναδείξει και η larissanet σε σχετικά ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα αναλύσαμε τη διαδικασία της αναδοχής, το νομοθετικό πλαίσιο και τα προβληματικά σημεία του, την προσπάθεια του Κράτους για την αποιδρυματοποίηση  και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ιδρυματοποίηση σε ένα παιδί.

Τον Σεπτεμβριο είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ μας ότι από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2023 με βάση τα στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), πραγματοποιήθηκαν 553 ολοκληρωμένες αναδοχές ενώ με βάση τα στοιχεία από το Α’ τρίμηνο του 2023, σήμερα βρίσκονται σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας 1377 παιδιά, τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα το 2022 βρίσκονταν σε αυτές 1482 και το 2021, 1564 παιδιά. Με βάση τα στοιχεία από το Β’ τρίμηνο του 2023 σήμερα βρίσκονται 1351 παιδιά σε ιδρύματα.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της ημερίδας:

www.larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κόκκινη παραλία όπου “συχνάζουν” θαλάσσιες χελώνες, ιγκουάνα, πελεκάνους, αλλά και σπάνια είδη πουλιών

Εικόνες που μαγεύουν και μοιάζουν να έχουν τραβηχτεί από τον πλανήτη Άρη, είναι αυτές που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *