Ένοχος ο άντρας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 13χρονου κοριτσιού ρομά στην Άμφισσα

Μειώθηκε η ποινή του 45χρονου για το φονικό στην Άμφισσα

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο 45χρονος σήμερα επαγγελματίας από την Άμφισσα, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού Ρομά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον ενός ενήλικα άνδρα, στον καταυλισμό έξω από την πρωτεύουσα της Φωκίδας, στις 6 Ιουνίου 2018.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και μείωσε την αρχική ποινή των 17 ετών, επιβάλλοντας κάθειρξη 10 ετών για τις δύο πράξεις.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2024, αφού εξέτισε έξι χρόνια, αναμένεται να επιστρέψει προσωρινά στο σωφρονιστικό κατάστημα και σύντομα να αποφυλακιστεί υπό όρους, σύμφωνα με τη νέα απόφαση.

Το χρονικό της ανθρωποκτονίας

Το περιστατικό συνέβη όταν ο κατηγορούμενος κινήθηκε με το όχημά του στον καταυλισμό, κατευθυνόμενος προς τον στάβλο του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, προηγήθηκε λεκτικός διαπληκτισμός με κατοίκους του καταυλισμού.

Ο ίδιος αποχώρησε και επέστρεψε λίγο αργότερα οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία άνοιξε πυρ εναντίον των παρευρισκόμενων. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 13χρονης και ο ελαφρύς τραυματισμός ενός ενήλικου άνδρα στο πόδι.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα, με μέλη της ρομά κοινότητας να ξεσπούν σε επεισόδια: το αυτοκίνητο του δράστη πυρπολήθηκε, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο κατάστημά του στην πόλη της Άμφισσας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δολοφονία καθηγητή: Κατά παραγγελία από την πρώην σύζυγο, τον σκότωσε ο νυν σύντροφός της…

Η πρώην σύζυγος του Πολωνού πανεπιστημιακού καθηγητή κατηγορείται ως ηθική αυτουργός για την εν ψυχρώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *