Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μήνυμα από την Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα του γραμματέα  Κωνσταντίνου Λολίτσα από την Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας,  για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ είναι ένα πολύ σημαντικό κείμενο ως το πρώτο νομικά δεσμευτικό διεθνές μέσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάλυψε εκτός των άλλων μια αναγκαιότητα σχετικά με τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των κρατών μελών.

Στις 12 Απριλίου του 2012 η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε την Σύμβαση και το προαιρετικό πρωτόκολλο που την συνόδευε.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε για πρώτη φορά μπροστά στην ολοκλήρωση ενός εθνικού σχεδίου για την αναπηρία, βασισμένου ακριβώς σε αυτήν την υποχρέωση συμμόρφωσης με το περιεχόμενο της Σύμβασης του ΟΗΕ .

Ενός σχεδίου που εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του υπουργού επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, οριζόντιου, πολυθεματικού, με την συμμετοχή όλων των υπουργείων και στο οποίο οι στρατηγικοί στόχοι και οι αντίστοιχες δράσεις υλοποίησης, έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι γιορτή, είναι μια συνεχής υπόμνηση προς την πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις και στις υποχρεώσεις που έχει ώστε τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. o Γραμματέας Κωνσταντίνος Λολίτσας

FACEBOOK : Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα αρνείται όλα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ισχυρίζονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντ. Τονίζουν ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *