Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μήνυμα Γ. Σαρακιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Το μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιάννη Σαρακιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η του Δεκέμβρη, δεν είναι απλά μία ημέρα που οφείλει κάνεις να απευθύνει ένα μήνυμα, απλά και μόνο για να υπενθυμίσει τη φραστική προσήλωσή του στην αξία της ισότητας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ΑμεΑ. Η αταλάντευτη προσήλωση, άλλωστε οφείλει να διαπνέει την καθημερινή δράση και τις ασκούμενες πολιτικές.

Το προηγούμενο διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα σημερινά φραστικά μηνύματα, απέκτησαν απτό περιεχόμενο, όταν και:

– εισήχθη η κουλτούρα εξωστρέφειας στη λειτουργία των μονάδων κοινωνικής φροντίδας, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

– καταρτίστηκε η πρώτη Εθνική Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης.

– σχεδιάστηκαν δράσεις αποϊδρυματοποίησης Ατόμων με Αναπηρία για την περίοδο 2018 – 2020, με πρωτοφανή χρηματοδότηση σε κατά τόπους δημόσιες δομές.

– υπήρξε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση, μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία της λειτουργίας 160 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 2.230 άτομα με αναπηρία, με προϋπολογισμό 51 εκατ. ευρώ.

– δημόσιοι οργανισμοί της περιοχής μας, μετά από επίμονες διεκδικήσεις, αύξησαν εντυπωσιακά τα έσοδα τους με συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

–  αξιοποιήθηκαν προγράμματα απασχόλησης, με αποτέλεσμα τη στελέχωση κρίσιμης σημασίας δομών με ανθρώπινο – επιστημονικό δυναμικό, ειδικοτήτων ανθρωποκεντρικής προέλευσης.

– υπήρξε σχεδιασμός και προετοιμασία για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εργασιας, μόνιμου χαρακτήρα.

– υποβλήθηκαν προτάσεις για την ολιστική καταστατική αναδιοργάνωση των οργανισμών, μέσω των οποίων εξασφαλίζονταν ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας τους, η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο προσανατολισμός αυτών στην κοινότητα.

Τα παραπάνω, συνιστούν μια πολύ σύντομη παράθεση ορισμένων όσων αποτέλεσαν το πραγματικό περιεχόμενο των μηνυμάτων που απορρέουν από τη σημερινή συμβολική ημέρα. Ενέργειες που διαπνέονταν από οραματικό, στρατηγικό σχεδιασμό. Οραματικός στρατηγικός σχεδιασμός, που σήμερα δυστυχώς αναζητείται…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κυκλοφορία των οχημάτων για Καρπενήσι διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας

Λόγω καταπτώσεων στο σημείο που είχε καεί τον Αύγουστο στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *