Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Μητρόπολη Φθιώτιδας: Επιμνημόσυνη δέηση για τον ιερέα και δάσκαλο π. Δημήτριο Κουτσούμπα και τον γιο του Κωνσταντίνο στους Βελεσσιώτες

 

Στο μνημείο του Ναού,φυλάσσονται τα οστά των μαρτυρικώς εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών τον Απρίλιο του 1944

Το ιστορικό χωριό Βελεσσιώτες επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την νέα ποιμαντική του περιοδεία στα χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Θαυμακού.

Ο κ. Συμεών, ανταποκρινόμενος ασμένως σε σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημητρίου Κουτσούμπα τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναού, όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτυρικώς εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών τον Απρίλιο του 1944 ιερέως και δασκάλου Δημητρίου Κουτσούμπα και του υιού του Κωνσταντίνου, κατά σάρκα πατέρα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ.

Να σημειωθεί δε ότι και ο αδελφός του πατέρα του κ. Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ ήταν μέλος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, ο μακαριστός π. Πολύκαρπος Κουτσούμπας.

Στην επιμνημοσύνη δέηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, οικογενείς του κ. Γενικού Γραμματέα αλλά και σημαίνοντα στελέχη του ΚΚΕ στο νομό Φθιώτιδος και όλοι οι συγχωριανοί. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών περπάτησε στους δρόμους του χωριού με τον κ. Κουτσούμπα και κατόπιν συνέχισε την περιοδεία του στην πόλη του Δομοκού.

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ουρικό οξύ: Πότε «απειλεί» την καρδιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδά του μετά την ηλικία των 30 ετών σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *