Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μητρόπολη Φθιώτιδας: «Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…»

Ανακοίνωση – Ενημέρωση Ι.Μ. Φθιώτιδος 

Μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως σχετικώς με την 2η καραντίνα, μέχρι και 30 Νοεμβρίου, και σε εκτέλεση των όσων προβλέπει η ΚΥΑ, γίνεται γνωστό ότι το 50% των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως θα διεκπεραιώνεται υποχρεωτικώς με τηλεργασία, η διδασκαλία στο Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τα παραρτήματά του  θα γίνεται διαδικτυακά εξ αποστάσεως, η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» αναστέλλεται, ενώ συνεχίζεται αυστηρά η απαγόρευση των επισκέψεων στα τρία Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό και σε προηγούμενη ανακοίνωση, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και οι λοιπές ποιμαντικές δραστηριότητες (Ενοριακές Συνάξεις, Κατηχητικές Συντροφιές, κλπ) και σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό, θα γίνονται διαδικτυακά.

          Ζητούμε επίσης, την κατανόηση των εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν αιτηθεί προσωπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο, καθώς σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ όλες οι υπηρεσίες κοινού απαγορεύονται.

          Στις περιπτώσεις επειγόντων συναλλαγών με τις Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, βάση της ΚΥΑ, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Αρμόδιο Τμήμα (τηλ. 2231 0 50551 – 5. φαξ. 2231 0 50554).

          Ειδικότερα όμως, όσον αφορά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών σας γνωρίζουμε τα εξής:

          Ο κ. Συμεών θα αφιερώσει όλη την περίοδο του Lockdown και της 2ης καραντίνας στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως και αποκλειστικά στην στήριξη των αδυνάτων σε όλη την έκταση της Μητροπόλεως και του Νομού Φθιώτιδος σε τρεις βασικούς άξονες:

          1) Καθημερινά θα προΐσταται ο ίδιος αυτοπροσώπως στην διανομή των συσσιτίων των απόρων και ενδεών αδελφών, σε όλα τα συσσίτια της Μητροπόλεως, καθώς η Ιερά Μητρόπολη, με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου και παρά τα αυστηρά μέτρα της 2ης καραντίνας, προς το παρόν έχει εξασφαλίσει τους πόρους και τους απαιτούμενους εθελοντές και τις εθελόντριες για την συνέχιση των συσσιτίων. Ο κ. Συμεών ευχαριστεί και πάλι από καρδιάς και ευλογεί όλους τους εργάτες της αγάπης και της διακονίας.

          2) Θα εποπτεύει ο ίδιος, με πιο εντατική και άμεση αυτοπρόσωπη παρουσία, την λειτουργία των τριών Γηροκομείων της Μητροπόλεως.

          Παρακαλεί δε θερμώς όλους τους αδελφούς χριστιανούς να συνεχίζουν να προσεύχονται, ώστε να παραμείνουν απρόσβλητα τα τρία Γηροκομεία μας από τον κορωνοϊό, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα με πολύ κόπο και απίστευτη δυσκολία.

          Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τον έπαινο και την ευαρέσκειά του προς τους υπευθύνους των δομών αυτών και τους εργαζομένους για την ως τώρα υποδειγματική διαχείριση της καταστάσεως.

          Ο Σεβασμιώτατος επίσης συγχαίρει τους συγγενείς των γερόντων και γεροντισσών για την υπομονή που έχουν δείξει στην απαγόρευση των επισκέψεων στους δικούς τους ανθρώπους.

          Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος προτίθεται να εξασφαλίσει τεχνική δυνατότητα video επικοινωνίας των συγγενών με τους γέροντες και τις γερόντισσες σε συνεργασία με το προσωπικό των Ιδρυμάτων.

          3) Ο Σεβασμιώτατος αξιοποιώντας στρατηγικές συμμαχίες και  συμφωνίες, τις οποίες με ενέργειές του επέτυχε προς όφελος των εμπεριστάτων αδελφών της περιοχής, θα συνεχίσει αυτοπροσώπως τις διανομές βοήθειας και στήριξης στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ως εξής:

          1) Με το πρόγραμμα  ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ,  το οποίο έχει συμφωνήσει ο Σεβασμιώτατος  με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το οποίο θα καλύψει ανάγκες  μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών με ανήλικα τέκνα και με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 9.000 €.

          2) Με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», το οποίο έχει συμφωνήσει ο Σεβασμιώτατος με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το οποίο θα συνεχίσει την διανομή χιλιάδων γευμάτων για την περίοδο του Lockdown σε περιοχές όλης της Φθιώτιδος.

          Τέλος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αποκλεισμού δίδεται η δυνατότητα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν κάποιο σοβαρό λόγο, να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τον Σεβασμιώτατο ακόμη και με video κλήση.

          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν το αίτημά τους στο email του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου: i.grafeioimfth@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

          Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τα κηρύγματα του κ. Συμεών μεταδίδονται ανελλιπώς από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως 89,4 Fm και διαδικτυακά.

          Ενημέρωση δε, για την τρέχουσα επικαιρότητα θα γίνεται καθημερινά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού στις 12:00 το μεσημέρι και στις 23:00 το βράδυ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

  Συνημμένως παρατίθενται συνοπτικά λεπτομέρειες του προγράμματος του Σεβασμιωτάτου για την περίοδο από 10 έως 17 Νοεμβρίου.

 «Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…»

από 10 έως 17 Νοεμβρίου

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

 Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

Επιτόπια εποπτεία  στο Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Επιτόπια εποπτεία  στο «Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο» στη Λαμία.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας.

Πρόγραμμα σιτίσεως της ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ,  Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος  για την στήριξη μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών με ανήλικα τέκνα (πακέτα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής).

Στα παιδιά θα δοθούν και παιχνίδια και γλυκίσματα από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

 «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» Πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Δυτική Φθιώτιδα. Διανομή χιλιάδων γευμάτων για τις μέρες του Lockdown.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

 Επιτόπια εποπτεία στο  «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

Τρίτη  17 Νοεμβρίου 2020

Διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας.

Όλες οι  παραπάνω δράσεις του Σεβασμιωτάτου θα υλοποιηθούν με αυστηρή τήρηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας από τον COVID-19 και των ειδικών μέτρων, που έχουν επιβληθεί από την ΚΥΑ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Όπως όλα δείχνουν, η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *