Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μώλος Φθιώτιδας: «Θα συνδεθούν όλα τα σπίτια με το δίκτυο αποχέτευσης»

 

Γ. Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ε. Γραφάκος: «Θα συνδεθούν όλα τα σπίτια με το δίκτυο αποχέτευσης στον Μώλο»

Ενημερωτική συνάντηση – παρουσίαση του έργου «Κατασκευή νέων παροχών αποχέτευσης Κοινότητας Μώλου Δήμου Καμένων Βούρλων», μετά την Απόφαση ένταξής του στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο Δημοτικό Κατάστημα Μώλου, από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Εμμανουήλ Γραφάκο, και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη.

Ο κ. Γραφάκος εξήγησε πως από το 1991 αποτελεί μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας οι οικισμοί άνω των 2.000 κατοίκων να διαχειρίζονται τα αστικά τους λύματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή δίκτυα, εγκαταστάσεις και μάλιστα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στα δίκτυα το 99% των κατοίκων. Όπως είπε, εκτελούνται συνολικά 120 έργα και «έχει μπει μια σειρά» και «εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του ’27-΄28 θα έχουμε καλύψει όλους τους οικισμούς».

Αναφορικά με τον Μώλο, τόνισε πως «το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάξαμε στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θα συνδέσει όλα τα σπίτια με το δίκτυο. Επίκειται δε και πρόγραμμα χρηματοδότησης των εσωτερικών συνδέσεων, για να διευκολύνουμε τους πολίτες».
Απ’ την πλευρά του, ο κ. Συκιώτης, αρχικά ενημέρωσε πως βρέθηκε ο διαρρήκτης του Βιολογικού Καθαρισμού Μώλου και σχετικές λεπτομέρειες θα δοθούν από την Αστυνομία. «Αν δεν είχε βρεθεί, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αιτηθεί αναχρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έτσι ώστε να λειτουργήσει επιτέλους εύρυθμα ο Βιολογικός Καθαρισμός», σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα έργα πνοής, όπως είπε, των Βιολογικών Καθαρισμών Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κριτσόβας, Νικόλαος Μπατσογιάννης και Λεωνίδας Πενταλιός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Τσώμος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μώλου, κ. Γεώργιος Παταργιάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φθιώτιδας, κ. Σπυρίδων Κωσταράς, και κάτοικοι του Μώλου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τροχαίο – Ι. Χ. αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μαντρότοιχο σπιτιού [ΦΩΤΟ]

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 4/6/2023 στο ύψος της Αγίας Παρασκευής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *