Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Μπαρούτι για την Επανάσταση», παιδική θεατρική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των εκδόσεών του «Μπαρούτι για την Επανάσταση», της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, την Παρασκευή 18 Μαρτίου (ώρα 19:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου.

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή δύο παιδιών στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων; Ποιες προσπάθειες έκαναν να μορφωθούν, να εργαστούν, αλλά και να «ανακαλύψουν» τον κόσμο μακριά από τον τόπο τους; Και κυρίως, πώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες που οδήγησαν στην πυροδότηση της Επανάστασης του ’21; Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχει αφετηρία τον ιστορικό ρόλο της Δημητσάνας κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και κατά την Επανάσταση του ’21, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της υδροκίνησης για τη λειτουργία μπαρουτόμυλων και την παραγωγή μπαρουτιού.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Δήμητρα Καντεράκη, Μάγια Κίτσου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Κατερίνα Στεφάνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3256930, 210 3256924, 210 3256943 (καθημερινά, 12:00-15:00).

Σημειώνεται, ότι λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

www.zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Με επίκεντρο το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο σφύζει από ζωή, και το Παρεκκλήσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *