Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Nα μην απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους στη σίτιση του Νοσοκομείου Λαμίας”

Κ.Ο.Β ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Nα μην απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους στη σίτιση του Νοσοκομείου Λαμίας.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας και οι δημόσιες μονάδες Υγείας, όπως το Νοσοκομείο Λαμίας, αδυνατούν λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με COVID.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας ακριβώς στα ίδια χνάρια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με προσωπικόξεκινάει ένα γαϊτανάκι νέων απολύσεων στα νοσοκομεία. Προχώρησε μέσω της αλλαγής εργολάβου στη σίτηση, στην απόλυση των 15 εργαζομένων του Νοσοκομείου, που δούλευαν για δεκαέξι χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο για το Νοσοκομείο τομέα, και που την περασμένη άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, εισπράττοντας τότε χειροκρότημα και τώρα απολύσεις.

Αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση των απαράδεκτων εργολαβιών στο Νοσοκομείο και να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στο μόνιμο προσωπικό καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες για τη σίτιση των ασθενών προχωρά στην απόλυση. Οι ανάγκες που καλύπτουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι πάγιες,η σίτιση των ασθενών είναι πολύ σημαντική πλευρά της θεραπείας τους,η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών κομβικής σημασίας και η εμπειρία του ήδη υπάρχοντος προσωπικού πολύτιμη ειδικά αυτή την περίοδο.Όποιος πετά τους εργαζόμενους αυτούς στο δρόμο δεν πλήττει μόνο τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς αλλα και συνολικά το λαό.

Ευθύνη φέρει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας που έκανε σύμβαση που δεν διασφαλίζει την εργασία αυτών των 15 εργαζομένων και φαίνεται ακόμη και τώρα ότι δεν έχει καμιά διάθεση να διασφαλίσει την εργασία τους.

Καταρρέουν με παταγώδη τρόπο οι δηλώσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ για την υγεία του λαού.

Για τη μόνη υγεία που ενδιαφέρεται είναι η υγεία του κεφαλαίου σε αυτούς δίνει ζεστό χρήμα,πακέτα,διευκολύσεις. Αντίθετα στο λαό δίνει«πτωχευτικούς κώδικες», χαρατσώματα,δεκάωρη εργασία,περιορισμούς στην ανάπτυξη αγώνων,στη διεκδίκηση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.Η υγεία του λαού λογαριάζεται ως κόστος στον καπιταλισμό,είναι εμπόρευμα οι ανάγκες του τα δικαιώματά του πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων γιατί ‘σκοντάφτουν’ στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα είναι η ώρα η κυβέρνηση αντί να αποπροσανατολίζει με μεγαλοστομίες για τη “θωράκιση του ΕΣΥ”, αντί να κουνάει το δάχτυλο στον λαό και τη νεολαία για την “ατομική ευθύνη”, να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να υλοποιήσει τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών και άλλων σωματείων και φορεων για:

  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου Λαμίας και των δομών της Π.Φ.Υ του νομού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.Επάρκεια εξοπλισμού αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του αίσχους των εργολαβιών στοΝοσοκομείο(σίτιση,καθαριότητα,φύλαξη,τεχνικό προσωπικό). Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.Αναρρωτικές άδειες για όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

 

 

Λαμία 3/11/20

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα δραστηριότητα αθλητικής αναψυχής ΠΕΤΑΝΚΚΥ στα Λουτρά Υπάτης

Η ενημέρωση από τον Δήμο Λαμιέων Παρουσίαση της νέας δραστηριότητας αθλητικής αναψυχής ΠΕΤΑΝΚΚΥ στα Λουτρά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *