Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνωμοδότησή από το Δασαρχείο της Άμφισσας για Αιολικά στην ΟΙΤΗ

Με τη νέα ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνωμοδότησή του, για τον αιολικό σταθμό (ΑΣΠΗΕ) αυτή τη φορά για τις θέσεις «ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ» και «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ» μετά τη θέση «ΠΥΡΓΟΣ», το Δασαρχείο της Άμφισσας αναδεικνύει την «μείζονος έντασης και έκτασης μη αντιστρεπτή επέμβαση, στην οικολογία, στο ανάγλυφο και την αισθητική του τοπίου της περιοχής» στην Οίτη.

Διαβάζουμε συγκεκριμένα στο Δ9 του Δασαρχείου, που αναρτήθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο [https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/6022], στο ΣΗΜΕΙΟ 4 μεταξύ των άλλων:

“Για την πρόσβαση των θέσεων εγκατάστασης των ανεμογεννητριών απαιτείται η βελτίωση του υφιστάμενου δασικού δρόμου μήκους 4,100 Km περίπου και η διάνοιξη νέας οδοποιίας 3,441 Km περίπου, που διέρχεται από πέντε συστάδες (23α, 23β Άνω Ρού Β. Κηφισού και 50α, 50β & 50γ Άνω Ρού Μόρνου) εντός παραγωγικού ελατοδάσους, με βασικό πέτρωμα τον ασβεστόλιθο και μέση κλίση 40-50% και λόγω των ισχυρών κλίσεων του εδάφους θα απαιτηθούν σχεδόν καθ’ όλο το μήκος του ισχυρές επεμβάσεις, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η προσπέλαση των βαρέων οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών και θα πρέπει να υλοτομηθεί μεγάλος αριθμός ατόμων ελάτης.

Επίσης στην παρούσα ΜΠΕ αναφέρεται ότι το εξωτερικό υπόγειο δίκτυο διασύνδεσης θα κατασκευαστεί προς τα βόρεια και τμήμα αυτού 2,000 Km περίπου θα διέρχεται από δύο συστάδες (50α, & 42δ Άνω Ρού Μόρνου) εντός παραγωγικού ελατοδάσους χωρίς υφιστάμενο δασικό οδικό δίκτυο. Το σύνολο των έργων κύριων και συνοδών του ΑΣΠΗΕ, συνιστούν μία μείζονος έντασης και έκτασης μη αντιστρεπτή επέμβαση, στην οικολογία, στο ανάγλυφο και την αισθητική του τοπίου της περιοχής.

………

ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ‘ΕΡΓΟΥ’ Η ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 4 ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ”

Περιμένουμε και την γνωμοδότηση του Δασαρχείου Λαμίας, η οποία είμαστε σίγουροι πως θα είναι το ίδιο ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *