Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα μέτρα στήριξης του Δήμου Λαμιέων για Εμπόρους, Επαγγελματίες, Επιχειρήσεις

Ο  Δήμος Λαμιέων συνεχίζει να  πρωτοστατεί και να  παρεμβαίνει  με μέτρα οικονομικής  ελάφρυνσης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προκειμένου να στηρίξει  την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα που πλήττεται παρατεταμένα,  για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες από την πανδημία.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Προς τούτο ένα μόλις μήνα μετά την  265/17-11-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,   με νέα  πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραϊσκου   και  υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Παναγιώτη Φώσκολου και τη συνεργασία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, προετοιμάστηκε  νέα  εισήγηση μέτρων ελάφρυνσης που έγινε δεκτή ομόφωνα  τόσο από την  Οικονομική Επιτροπή όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με την υπ’ αριθμ.307/18-11-2020 ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε την απαλλαγή καταβολής των ενιαίων ανταποδοτικών  τελών  καθαριότητας και φωτισμού  για το χρονικό διάστημα  που ισχύουν οι περιορισμοί,  για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εδαφική περιφέρεια  του Δήμου Λαμιέων και έχουν αναγκαστικά διακόψει ή περιορίσει τη λειτουργία τους  λόγω του κορωνοϊού – COVID 19.

Απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε απαλλαγής  θα είναι η αίτηση του ενδιαφερομένου και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Για τις επιχειρήσεις που ήδη είχαν καταθέσει σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στην 1η περίοδο του lockdown,  δεν θα απαιτείται εκ νέου η υποβολή αίτησης. Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται θέματα συμψηφισμού σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής. Προς τούτο φροντίζουμε έτσι ώστε εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος να πιστωθούν οι σχετικοί λογαριασμοί των καταναλωτών.

 Ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε:

« Ως  έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης στους  επαγγελματίες και  επιχειρήσεις,  συνεχίζουμε να λαμβάνουμε  μέτρα  ελάφρυνσης  για την αγορά και  απλώνουμε  δίχτυ προστασίας  σε όλους αυτούς που πλήττονται  περιέρχονται σε δεινή οικονομική  θέση λόγω της πανδημίας. Είμαστε δίπλα τους σε πλήρη  ετοιμότητα, έτσι ώστε οι επαγγελματίες που το έχουν όσο ποτέ  ανάγκη να έχουν την  απόλυτη στήριξη του Δήμου μας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Υπουργείο Εξωτερικών: “Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα” για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές (29.01.2023) τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *