Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καλούν σήμερα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το κάλεσμα είναι για τις 12 το μεσημέρι, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η διαμαρτυρία αφορά το -προς ψήφιση- σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο, όπως επισημαίνουν, «η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, να τα μετατρέψει σε ΝΠΔΔ και να διορίσει σε αυτά διοικητικά συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της».

Τονίζουν ακόμα, ότι τα πέντε Μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο ­Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, πρέπει να μείνουν ανοιχτά στο κοινό, προσβάσιμα και χωρίς αποκλεισμούς και πως πρέπει να διατηρηθούν ο δημόσιος χαρακτήρας τους και οι δωρεάν δράσεις τους.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *