Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νεκρές έξι ραμφοφάλαινες ξεβράστηκαν στις βόρειες ακτές της Κύπρου – Το περιστατικό αυτό ενδέχεται να συνδέεται με τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Οι αρχές αναγνώρισαν τη φάλαινα ως το είδος ζιφιός και έκαναν λόγο για πιθανή σύνδεση του περιστατικού με τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Νεκρές ξεβράστηκαν έξι ραμφοφάλαινες στις βόρειες ακτές της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Το περιστατικό αυτό ενδέχεται να συνδέεται με τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ανακοίνωσε ότι εντόπισε χθες σε παραλία ένα κοπάδι τεσσάρων τέτοιων φαλαινών.

Τρεις από τις τέσσερις που βρέθηκαν χθες Πέμπτη οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ η τέταρτη πέθανε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία. Δεν ήταν σαφές αν οι νεκρές φάλαινες που βρέθηκαν σήμερα περιελάμβαναν εκείνες από το κοπάδι που εντοπίστηκε χθες, που είχαν επιστρέψει στη θάλασσα, τόνισε η υπηρεσία.

«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας· μπορεί να είναι στρατιωτικά γυμνάσια, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις ή φυσικά ο σεισμός που συνέβη στην περιοχή», δήλωσε ο Γιάννης Ιωάννου από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών στο τηλεοπτικό δίκτυο Sigma TV.

Οι αρχές αναγνώρισαν τη φάλαινα ως το είδος ζιφιός. Δεν παρατηρούνται συχνά στις κυπριακές ακτές.

Οι ισχυροί σεισμοί της Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν αισθητοί και στο νησί της ανατολικής Μεσογείου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ερώτηση κ.Μπάμπη Φάκου για τα προβλήματα των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού Τριζόνια

Τριζόνια : Μια επίκαιρη ερώτηση στην ΠΣτΕ του περιφερειακού συμβούλου κ.Μπάμπη Φάκου για τα προβλήματα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *