Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Nέος μαγνητικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον διοικητή του Νοσοκομείου

Με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρη Κατσικονούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου συγκροτήματος μαγνητικού τομογράφου MRI 3 TESLA στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του σύγχρονου μαγνητικού έγινε με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και η έναρξη της λειτουργίας του αναβαθμίζει δραστικά την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της υγειονομικής Περιφέρειας. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επαρκές και αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κατσικονούρης, από τις 15-6-2020 μέχρι σήμερα το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με συνολικά 95 διορισμούς (11 μέλη ΔΕΠ, 4 ΔΕΠ μη ιατροί και ΕΔΥΠ, 55 ιατροί ΕΣΥ και 25 επικουρικοί ιατροί). Επιπλέον από τις 15-1-2020 μέχρι σήμερα έγιναν 431 προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού.

Ο κ. Κατσικονούρης ανέφερε ότι επίκειται η προκήρυξη για την κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ 8 νέων μόνιμων θέσεων, 5 επικουρικών και η 24ωρη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Γεώργιου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *