Ακολουθήστε μας στο facebook

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι σταθερότητα. Είναι – στην καλύτερη – στασιμότητα έως παρακμή»

 

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Τσεκούρα και Γιώργο Πιέρρο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εμμονής» προς το πρόσωπό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Δεν τον ρωτήσατε: “Μα εσείς τον παρακολουθούσατε”; Έχω εμμονή, όταν με παρακολουθούσε το παρακράτος που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου από τη στιγμή που δήλωσα υποψηφιότητα μέχρι τη στιγμή που εκλέχτηκα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Κι έχει το θράσος να γυρνάει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να λέει ο άνθρωπος που συγκάλυψε το παρακράτος – που διοικούσε ο ανιψιός του και ο διοικητής της ΕΥΠ – ότι είμαι εμμονικός μαζί του;»

Σχετικά με την επιλογή του προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε: «Επισημαίνω τι θα γίνει, αν εμείς είμαστε κυβέρνηση. Αν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα συμφωνούν ότι δεν συζητούν για καμία άλλη περίπτωση παρά μόνο για τους ίδιους, ας υπογράψουν προγαμιαίο συμβόλαιο και ας συγκυβερνήσουν», υπογραμμίζοντας ότι «εμείς δεν εκβιάζουμε κανέναν. Εμείς λέμε τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν τους λέμε τι θα κάνουν εκείνοι».

Εξήγησε για τα μοντέλα διακυβέρνησης των πολιτικών του αντιπάλων: «Ο μεν κ. Τσίπρας συνήθισε να έχει υπαλληλικές σχέσεις – και όχι προγραμματικές σχέσεις – με τον κ. Καμμένο. Ένα αποτυχημένο μοντέλο. Και ο κ. Μητσοτάκης μέσω του επιτελικού κράτους – όπως βάφτισε την παρέα του στο Μαξίμου – δεν συγκυβερνά ούτε με το ίδιο του το κόμμα. Κυβερνά με την παρέα του. Θεωρείτε ότι η αντίληψη μιας κυβέρνησης εσωτερικής ολιγαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να εκφράσει μια δημοκρατική κυβέρνηση πλουραλισμού που θα συμμετέχουν δύο ή τρία κόμματα;» διερωτήθηκε.

«Στόχος μου είναι να έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό για να μπορούμε την πρώτη Κυριακή, μόλις πάρουμε την εντολή, να καλέσουμε για σταθερή συμμαχική κυβέρνηση. Εάν το ποσοστό αυτό δεν έρθει, εγώ και τα στελέχη μας δεν πρόκειται με όρους “εξουσίας για την εξουσία” να μπούμε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το μήνυμα θα είναι αντιπολίτευση και θα πάμε στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Προτεραιότητα μου είναι να οικοδομήσω μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό και κυρίως με τους νέους, όσους απογοήτευσαν τα τελευταία χρόνια εκείνοι που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια ή τα “Ζάππεια” της Νέας Δημοκρατίας με τα ευχολόγια. Με έναν ριζοσπαστικό σύγχρονο λόγο να αλλάξουμε την πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αναφερόμενος στο πελατειακό κράτος και την αναξιοκρατία διερωτήθηκε αν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν με την πρόταση του να προκύπτουν μέσα από ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς οι διοικήσεις των οργανισμών και των νοσοκομείων.

«Αντί να βάζουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης τα “δικά τους παιδιά”, να μπουν με δυνατά βιογραφικά άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα. Που έχουν τεκμηριωμένα γνώση του αντικειμένου πχ των σιδηροδρόμων, και όχι μετά την τραγωδία των Τεμπών να ψάχνουμε τα βιογραφικά στους οργανισμούς και να είναι όλοι παιδιά της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς γνώση του αντικειμένου» σημείωσε.

«Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι σταθερότητα. Είναι – στην καλύτερη – στασιμότητα έως παρακμή. Γιατί είναι παρακμή να σου δίνει η Ευρώπη 31 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πανδημία – για την πανδημία, όχι για άλλους λόγους – κι εσύ αντί να πάρεις αυτά τα χρήματα και να αντιμετωπίσεις το μείζον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η υγεία κι έχει καταρρεύσει, να δίνεις μόλις το 2-4% από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναφερόμενος στα ζητήματα παιδείας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν μπορεί το μέλλον ενός ανθρώπου να κρίνεται σε μία εξέταση. Γι’ αυτό προτείνουμε εθνικό απολυτήριο, για να μην είναι πάρεργο το σχολείο και πρωταγωνιστής της εκπαίδευσης το φροντιστήριο».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως θα μειώσει όλους τους συντελεστές και συγχρόνως θα αυξήσει 25% τους μισθούς. Ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα φέρει σεισάχθεια αλλά παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds και στα κοράκια. Προσωπικά λέω λίγα πράγματα, που πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν, γιατί έχουν συμβεί και σε άλλες χώρες. Κι αν συμβαίνουν στην Πορτογαλία, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Παιανία ο Κ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *