Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

 Νοσοκομείο Λαμίας – Εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας ζητά ο Γ. Σαρακιώτης για την μείωση των αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης ζήτησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης όπως ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου, σχετικά με την απόφαση μείωσης των αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε στον Υπουργό Υγείας με Κοινοβουλευτική Αναφορά του, τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες τους γνωστοποιήθηκε ότι «τίθενται σε καθεστώς περικοπής της υπερωριακής απασχόλησής τους σε ποσοστό 20% για τα γενικά νοσηλευτικά τμήματα και 40% για τις δομές αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 (τμήμα απομόνωσης covid-19, Μ.Ε.Θ, Τ.Ε.Π, κέντρο εμβολιασμού)».
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας:

«Είναι απαράδεκτο, εν μέσω πανδημίας, αντί να επιβραβεύεται το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων της χώρας να περικόπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων με ευτελείς δικαιολογίες. Είναι τουλάχιστον ανήθικο από τη μία πλευρά το Υπουργείο να ζητά από το προσωπικό των νοσοκομείων “να βάλει πλάτη” και από την άλλη πλευρά να τους ζητά να το πράξουν χωρίς ανταμοιβή». Καταληκτικά, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Αυτή είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να εγκαταλείπει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο υπερβάλλουν εαυτούς, χωρίς να τους καταβάλλει ακόμη και τα δεδουλευμένα τους από τη μία και να σκορπά τεράστια χρηματικά ποσά μέσω αδιαφανών απευθείας αναθέσεων σε ¨φίλους¨ από την άλλη».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Αρχιερατικό τρισάγιο για την 28χρονη Ελπίδα, θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη…

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις..» Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   κ. Συμεών μετέβη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *