Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Χρ. Σταϊκούρας για τις εξελίξεις με το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

 

Η σχετική ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει στην ενημέρωση του ότι  “προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η συνεχής βελτίωση των υποδομών της χώρας, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.”

Δελτίο Τύπου

Στη Β’ φάση προκρίθηκαν και τα πέντε σχήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τα Δικαστικά Μέγαρα στην Κεντρική Ελλάδα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενέκρινε το πρακτικό διενέργειας της πρώτης φάσης και τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν η 20η Ιανουαρίου 2023. Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, περιλαμβάνει την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, νέα πτέρυγα στην Καρδίτσα και ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 59,91 εκατ. ευρώ, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις: την Α΄ Φάση, που ολοκληρώθηκε, και τη Β΄ φάση, η οποία διακρίνεται στο Στάδιο Β.Ι (ανταγωνιστικός διάλογος που ξεκινά) και στο Στάδιο Β.ΙΙ (υποβολή δεσμευτικών προσφορών όπου θα αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου).

Υπενθυμίζεται πως το έργο, σε ό, τι αφορά τη Λαμία, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Στο έργο επίσης περιλαμβάνεται η διαχείριση και συντήρηση των κτιρίων.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η συνεχής βελτίωση των υποδομών της χώρας, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει μια ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Variety»

Ο 81χρονος θρυλικός σκηνοθέτης θέλει να γυρίσει μια ταινία για τον θρυλικό τραγουδιστή, με πρωταγωνιστή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *