Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Χρ. Σταϊκούρας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τον Υπουργό Επικρατείας, σχετικά με το cluster Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο ως γνωστόν εντάσσεται και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τις προτεινόμενες τροποποιήσεις ως προς το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου, καθώς και το νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που συνοδεύει τον νέο προϋπολογισμό του.

Το έργο μετονομάζεται και πλέον τιτλοφορείται: «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Η Επιτροπή εντάσσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης το καταβλητέο συμβατικό αντάλλαγμα για τους ιδιωτικούς φορείς, σε επικαιροποιημένες τιμές. Ειδικότερα, εγκρίνει την τροποποίηση του κόστους κατασκευής για τα νέα Δικαστικά Μέγαρα Λαμίας (7.365,75 τ.μ.) και Βόλου (3.115,63 τ.μ.) από 1.000 ευρώ ανά τ.μ. που είχε οριστεί κατά την περίοδο έγκρισης του έργου, σε 1.400 ευρώ ανά τ.μ., καθώς και την αύξηση του κόστους υλικών εξοπλισμού κατά 10%, δεδομένων των σημερινών υφιστάμενων ανατιμήσεων. Παραμένουμε σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία αναλαμβάνει το συντονισμό όλων των απαραιτήτων ενεργειών για την ολοκλήρωση της Διαδικασίας Ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, ώστε να συμβάλλουμε στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου.

Ένα πολύ κρίσιμο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, έγινε, παρά τις τροποποιήσεις εξαιτίας μεταβολών του αντικειμένου του έργου. Οι συστηματικές προσπάθειες συνεχίζονται.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *