Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Χρ. Σταϊκούρας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στη Βουλή διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών στο ερανιστικό νομοσχέδιο.

Με τη διάταξη, ένα ακόμη προαπαιτούμενο στη μακρά διαδικασία ωρίμανσης του έργου κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, ικανοποιήθηκε σήμερα.

Επίσης, με την ίδια διάταξη, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προς τον Υπουργό Οικονομικών, δρομολογήθηκε η αμοιβαία ανταλλαγή έκτασης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, δια του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κατασκευή Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 57, προβλέπεται ότι για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών μεταβιβάζει κατά κυριότητα, νομή και κατοχή προς το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα υποδειχθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υλοποίηση των εργασιών κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, ακίνητο έκτασης 15.000 τ.μ., ευρισκόμενο εντός του πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Στο ίδιο Άρθρο προβλέπεται επίσης ότι:

α) Το Ελληνικό Δημόσιο, δια του Υπουργείου Οικονομικών, μεταβιβάζει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ακίνητο εμβαδού δύο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ τετραγωνικών μέτρων και πενήντα τετραγωνικών εκατοστών (2.368,50 τ.μ.), το οποίο αποτελεί τμήμα του ακινήτου των δεκαπέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (15.000 τ.μ.) ιδιοκτησίας του και αποτυπώνεται σε τοπογραφικό διάγραμμα Οκτωβρίου 2021.

β) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεταβιβάζει στο Υπουργείο Οικονομικών, ακίνητο εμβαδού δύο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ τετραγωνικών μέτρων και πενήντα τετραγωνικών εκατοστών (2.368,50) τ.μ, το οποίο είναι όμορο του ως άνω ακινήτου των δεκαπέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (15.000 τ.μ.) και αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του Οκτωβρίου 2021.

Για την ανταλλαγή των ακινήτων αυτών, εκδίδεται κοινή απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών και του Περιφερειάρχη, στην οποία περιγράφονται τα ακίνητα που μεταβιβάζονται και η οποία αποτελεί τον τίτλο για την μεταγραφή και καταχώριση της μεταβίβασης, λόγω ανταλλαγής, των ακινήτων στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και κτηματολογικό γραφείο, αντίστοιχα.
Συμπερασματικά, ο Υπουργός Οικονομικών με ισχυρή πολιτική βούληση, επιμονή και μεθοδικότητα, εκπληρώνει τα προαπαιτούμενα για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και συνδράμει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή Διοικητηρίου.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης του πολίτη, στηρίζει έμπρακτα και καθοριστικά την προσπάθειά της.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *