Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Χρ. Σταϊκούρας στο αναβαθμισμένο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου – Έχει πλέον δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων

 

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τον αναβαθμισμένο Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το έργο, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε από την ΠεριφέρειαΣτερεάς Ελλάδας, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, συμβάλλειουσιαστικά στην ενίσχυση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης.

Σημειώνεται το έργο είχε επιθεωρήσει, ως Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςκ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου υπήρξε η δέσμευση για πραγματοποίηση νέωνδρομολογίων στις 2 Ιουνίου.

Πράγματι, σήμερα, παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα, απέπλευσε για πρώτη φορά το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο «CAT 1».

Το συγκεκριμένο πλοίο, μήκους 98 μέτρων, χωρητικότητας 200 Ι.Χ. αυτοκινήτων και1.000 επιβατών, έχει εγκεκριμένα δρομολόγια από σήμερα έως 1η Οκτωβρίου 2023,για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο με επιστροφή και διανυκτέρευση στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινούνται με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα.Ενδεικτικά, η διαδρομή Αγιος Κωνσταντίνος – Σκιάθος, πλέον πραγματοποιείται σεμόλις 2 ώρες και 5 λεπτά.

Ο Αγιος Κωνσταντίνος αποκτά – για πρώτη φορά – τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομίατης περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλουενδιαφέροντος.Ενας νέος αναπτυξιακός πόλος δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή του ΑγίουΚωνσταντίνου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρωανάπτυξη του Λιμένα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Eurobank – Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από €1δισ. οι υπό διαχείριση πόροι για την Τράπεζα

  Eurobank | Εγκρίθηκε η εκταμίευση για την 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης Άνω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *