Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τον ένα χρόνο πολέμου στην Ουκρανία

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τον ένα χρόνο πολέμου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία

“Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, όταν μάλιστα στη «μεγάλη εικόνα» προβάλλει ολοφάνερα η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Ένας χρόνος που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ από τη μια και η Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη, λύνουν τις διάφορες τους στις πλάτες δυο λαών που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά στο πλαίσιο του σοσιαλισμού.

Ένας χρόνος, όμως, που και οι άλλοι λαοί, ιδιαίτερα της Ευρώπης, πληρώνουν για τη συνέχιση και κλιμάκωση του πολέμου, «ματώνουν» για τους ανταγωνισμούς γύρω από τον πλούτο της περιοχής, τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στο λαό και συνεχίζει για να σταματήσει η πολύμορφη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις και να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την εμπλοκή στον πόλεμο, με τις κυρώσεις στη Ρωσία που πληρώνει όμως μόνο ο ελληνικός λαός, χειροκροτούσαν μαζί στη βουλή τον Ζελένσκι και τους ναζί του «Τάγματος Αζόφ». Οι εγκληματικές ευθύνες τους είναι ένας επιπλέον λόγος για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, αποτελεί κριτήριο ψήφου και μπορεί να δυναμώσει μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.”

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων, 15/6

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 15.06.24 στο Δήμο Καμένων Βούρλων   Το Σάββατο 15.06.24 λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *