Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ [BINTEO]

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ)

 

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε 26/6/2024, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, αποτελούμενη από τους Χρήστο Αγγελίδη, Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τσιτσιλικάκη, Αντιπρόεδρο, Μάριο Σφακιανάκη, Γενικό Γραμματέα, Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο, Γραμματέα Οργανωτικού και Δημήτρη Χαλεπλή, Μέλος Γενικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Νάνος, μέλος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Δ. Κουτσούμπας αφού καλωσόρισε τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ σταθερά διεκδικεί την κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και μέσα και τόνισε ότι:
“Μιας και μπαίνουμε και σε καλοκαιρινή περίοδο, θα επιδεινωθούν τα προβλήματα, οι τεράστιες δηλαδή ελλείψεις και σε προσωπικό και σε στόλο, οχήματα και ασθενοφόρα. Γιατί έχουμε έξαρση ατυχημάτων την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική ή η Κεντρική Μακεδονία, που γύρω τους έχουν πολλά σημεία που επισκέπτεται πολύς κόσμος και εσωτερικός τουρισμός και από το εξωτερικό”.
Και κατέληξε: “Από αυτή την άποψη είναι δυο φορές πιο επείγον αυτό που η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει χτες, να το κάνει σήμερα, δηλαδή να προκηρύξει θέσεις μόνιμου προσωπικού, να προσλάβει, να το κάνει έστω και σήμερα. Και βεβαίως να πάρει νέα ασθενοφόρα, γιατί τα παλιά έχουν και μεγάλες βλάβες”.
Κατά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε στους εκπροσώπους της ΠΟΠΕΚΑΒ τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για τη λειτουργεία του ΕΚΑΒ και για τις ανάγκες του προσωπικού του, όπως: Αυξήσεις στους μισθούς, με επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και ένταξή τους στα ΒΑΕ. Σύγχρονα, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα, με αναβάθμιση του εξοπλισμού τους. Πανελλαδικό σχεδιασμό τμημάτων αεροδιακομιδών και πλωτών μέσων για την πραγματοποίηση των διακομιδών, ενάντια στην απαξίωση του ΕΚΑΒ, τις “Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα” και την εκχώρηση υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε ιδιώτες.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση, εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων, τις άσχημες συνθήκες εργασίας με εντατικοποίηση των όρων και ωραρίων εργασίας τους, καθώς και την κακή κατάσταση των οχημάτων του στόλου του ΕΚΑΒ, με μεγάλους κινδύνους για τους ίδιους, αλλά και για την παροχή του σημαντικού για τη δημόσια υγεία έργου της παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών.
Ακόμα εξέφρασαν την έντονη διαφωνία της Ομοσπονδίας με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν στο να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και να πραγματοποιείται η διακομιδή τραυματιών και ασθενών από μαθητευόμενους και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΟΤΑ, ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση των περισσότερων από 800 επικουρικών συναδέλφων τους.
Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπρόσωπους της ΠΟΠΕΚΑΒ πως το ΚΚΕ θα φέρει τα αιτήματά τους και μέσα στη βουλή, αλλά και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα διεκδικήσει μαζί τους την ικανοποίησή τους.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανακοίνωση – ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ   ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *