Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Δελφών καλεί τα σχολεία να συμμετάσχουν στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2023-2024

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών καλεί τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2023-2024, οι οποίες θα διοργανωθούν από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.

Πρόκειται για τη συνέχεια της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, από το Φο.Δ.Σ.Α., σε θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Δήμους – Μέλη του και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα θα εκπονούνται σε συνεργασία με το κάθε σχολείο και θα περιλαμβάνουν προβολή video και κινουμένων σχεδίων με θέμα την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση κλπ., εκθέσεις, δράσεις ζωγραφικής, διάφορα βιωματικά παιχνίδια όπως θεατρικό παιχνίδι, δράσεις καθαρισμού, ξενάγηση σχολείων στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων, κ.ά.

Στόχος είναι η συνεχής συμμετοχή του συνόλου των μαθητών όλων των σχολείων στα προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το τελικό πρόγραμμα, με το περιεχόμενό του, την διάρκεια και τον τόπο διεξαγωγής, θα καθοριστεί σε συνεργασία με το κάθε σχολείο.

Επίσης, προκηρύσσεται διαγωνισμός «καλύτερου περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού για τα απορρίμματα». Το παιχνίδι που θα δημιουργήσουν οι μαθητές μπορεί να είναι επιτραπέζιο, επιδαπέδιο, κινητικό ή ψηφιακό και να στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων (π.χ. σωστοί κάδοι κ.ά.). Το κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον παραπάνω διαγωνισμό ο οποίος θα λήξει το Πάσχα του 2024, ενώ έως το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καθώς και τα βραβεία-έπαινοι συμμετοχής.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις, θα πρέπει να δηλώσουν τη διάθεσή τους για ένταξη στο πρόγραμμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου ακολούθως να γίνει εγκαίρως σωστός προγραμματισμός των σχετικών δράσεων.

Τηλέφωνο: 2262080821
email: info@fodsaste.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός Σύμβουλος φτύνει κατάμουτρα υπάλληλο του Δήμου Μακρακώμης

  Σάλος με βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα για την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου Ανεπίτρεπτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *