Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Ελασσόνας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 θα τιμήσει την 110η επέτειο της Μάχης του Σαρανταπόρου

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Σαρανταπόρου, για να τιμήσουν την 110η επέτειο της Μάχης του Σαρανταπόρου, διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση στο Σαραντάπορο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, με το εξής πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 08:00 π.μ.

Ιστορικός περίπατος – Πεζοπορία, από την πλατεία του Σαρανταπόρου προς τις θέσεις «Παλιοντάμπουρο» και «Αλή το Μνήμα».

Τα τοπωνύμια αυτά βρίσκονται απέναντι από τη Βίγλα και πάνω από τα Στενά του Σαρανταπόρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την οχυρωματική θέση του τούρκικου στρατού, όπου βρισκόταν ένα από τα πολλά κανόνια των οχυρών τους. Επίσης η θέα του πεδίου της Μάχης και των Στενών του Σαρανταπόρου από το σημείο είναι εξαιρετική και αυτό θα βοηθήσει πολλούς να σχηματίσουν επί τόπου μια ρεαλιστική εικόνα της περιοχής.

Η απόσταση από την πλατεία του χωριού ως τα παραπάνω σημεία είναι 3 χλμ περίπου και εύκολη. Το πρόγραμμα της πεζοπορίας περιλαμβάνει σύντομες στάσεις στο «Αλωνάκι» όπου βρίσκεται το απολιθωμένο δέντρο είκοσι εκατομμυρίων ετών και στο «Μελίσσι», όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων αμάχων Σαρανταποριτών από τα φασιστικά στρατεύματα της κατοχής 1940-44.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 18:00

Εκδήλωση στην πλατεία του χωριού

1). Ανάγνωση Ημερολογίου της Μάχης Σαρανταπόρου, του μαχητή και τραυματία αυτής Φίλλιπου Δραγούμη, από την εκπαιδευτικό και τοπική σύμβουλο Σαρανταπόρου, κυρία Κλαίρη Πλατσά.

2). Τραγούδι για τη Μάχη του Σαρανταπόρου από την κυρία Κυριακή Μήτσιου, το οποίο έχει γράψει η ίδια.

3). Παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων της Ακαδημίας Έρευνας παραδοσιακών χορών Ελασσόνας και του Συλλόγου Ποντίων Ελασσόνας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για πληροφορίες σχετικά με τον ιστορικό περίπατο – πεζοπορία και για τον καλύτερο συντονισμό στο 6987486050 (Γιάννης Ντάλλας)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 1/12/2022 από τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων

Ο Ερυθρός Σταυρός στα Τρίκαλα υπήρξε πρωτοπόρος στην οργάνωση προγραμμάτων αιμοδοσίας. Ήταν ανέκαθεν δίπλα σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *