Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει την φύλαξη της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για να σταματήσουν οι λεηλασίες…

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων  και η δήλωση από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Θύμιου Καραΐσκου

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Mετά τις απαραίτητες εγκρίσεις που δόθηκαν, o Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει τη φύλαξη και την προστασία της ΠΕΛ για το επόμενο εξάμηνο, έτσι ώστε να σταματήσουν οι επιδρομές λεηλασίας που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα μετά από τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή και την οποία υπογράφουν ο συντοπίτης μας Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υπουργοί κ.κ. Γεωργιάδης, Θεοδωρικάκος, Κικίλιας και Πιερρακάκης, δίδεται η δυνατότητα στο Δήμο Λαμιέων να παρέμβει στο χώρο της ΠΕΛ για το επόμενο εξάμηνο με φύλαξη και καθαρισμό και πρωτίστως να περιφρουρήσει το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, ο οποίος σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο να περιφρουρήσει τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, αίτημα το οποίο είχε κατατεθεί και με σχετικές επιστολές στους αρμοδίους.

Ήδη η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να γίνει νόμος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου στη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της Έκθεσης Λαμίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία η διάρκεια αυτής της παρέμβασης είναι έξι μήνες, καθώς μέχρι τότε εκτιμούν από την πλευρά του Υπουργείου, ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το μέλλον της, με τις αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μετά από αυτή την εξέλιξη δηλώνει:

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη μάχη που πρέπει να δίνουμε ακόμη και για τα αυτονόητα.

Δε ζητήσαμε χρήματα, ζητήσαμε μόνο την άδεια για να μπορέσουμε να φυλάξουμε τις εγκαταστάσεις της Εκθεσης. Ακόμα και γι’ αυτό το ασήμαντο θα έπρεπε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τη σημαντική και καθοριστική συμβολή του και στο πρόσωπο του και τους λοιπούς Υπουργούς που συνειδητοποίησαν την ανάγκη να σταματήσουν οι δημόσιες επενδύσεις να γίνονται βορά στη λεηλασία και όλοι εμείς να παραμένουμε θεατές.

Με την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευση του, μετά από λίγα 24ωρα δηλαδή, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις για τον καθαρισμό και την αναγκαία και επιτρεπόμενη από τις συνθήκες, συντήρηση του χώρου, καθώς και στην φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Για μας Έκθεση Λαμίας αποτελεί έναν αναπτυξιακό πυλώνα της πόλης και της περιοχής και έχουμε ζητήσει άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει ο Δήμος να παρέμβει και να σταματήσει την φθίνουσα πορεία των τελευταίων χρόνων…»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η σοκαριστική ιστορία της 5χρονης που έχασε τη μάχη με τον στρεπτόκοκκο – «Μαμά νιώθω πως πεθαίνω»

Η πεντάχρονη Stella-Lily McCorkindale είχε μεταφερθεί δύο ακόμη φορές μέσα σε ένα 48ωρο στο νοσοκομείο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *