Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Λαμιέων για το βίαιο περιστατικό στην Πλατεία Πάρκου

Την παρακάτω ανακοίνωση δημοσιοποίησε ο Δήμος Λαμιέων για τον ξυλοδαρμό του Δημοτικού Αστυνόμου – δείτε εδώ σχετικό άρθρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Απαντώντας σε διάφορες δημόσιες αναφορές σε σχέση με το βίαιο περιστατικό που εξελίχθηκε στην Πλατεία Πάρκου, σε βάρος δημοτικών αστυνομικών και πολίτη, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Πρόκειται για μία αναίτια και άγρια επίθεση εναντίον οργάνων της δημοτικής αστυνομίας.

Ως τέτοια την καταδικάσαμε, όπως καταδικάσαμε και τη βία που ασκήθηκε σε βάρος πολίτη, που προσέτρεξε για βοήθεια.

Έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοια βίαια επεισόδια και αναίτιες επιθέσεις να εξελίσσονται κάτω από τα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Οι προσπάθειες ορισμένων, για τους δικούς τους λόγους, να μεταφέρουν ευθύνες στο Δήμο για την παραβατική συμπεριφορά, την καταστολή, τις ποινές, και το σωφρονισμό πέφτουν στο κενό, καθώς παραβιάζουν ανοιχτές θύρες.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει ο Δήμος καθορίζει η νομοθεσία και οι αρμοδιότητές του δεν έχουν καμία σχέση με την καταστολή, την απονομή της δικαιοσύνης και τον σωφρονισμό.

Ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επισταμένα έχει επισημάνει το θέμα αρμοδίως και μάλιστα αρκετές φορές και σε όλους τους τόνους και συνάμα έχει τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη λήψης μέτρων, τόσο για τον περιορισμό της παραβατικότητας, όσο και για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην πόλη και στους χώρους διαμονής των Ρομά.

Ο Δήμος Λαμιέων με τη συσσωρευμένη εμπειρία του, έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο που στοχεύει στην ένταξη τους, αλλά πρωτίστως στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της ηρεμίας στην πόλη αλλά και τα χωριά.

Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο καθώς αναμένουμε χρηματοδότηση έχοντας διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα σταματήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων, όπως στο παρελθόν, αλλά θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια, με πείσμα, επιμονή και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία των πολιτών, όπως επίσης κατανοούμε και τα κίνητρα που οδηγούν ορισμένους να χρησιμοποιούν επικοινωνιακά ένα βίαιο περιστατικό, για τους δικούς του σκοπούς.

Ο διάλογος αποδίδει μόνο όταν γίνεται συντεταγμένα, στα θεσμικά όργανα, με θέσεις και απόψεις.

Εμείς προχωράμε ψύχραιμα και αποφασιστικά, σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στυλίδα: Tα αποτελέσματα από τα rapid tests για κορονοϊό

Την Παρασκευή 26/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Στυλίδα.  Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *