Ο Ερρίκος Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου -όπως είναι ο τίτλος του-, ο γαλαζοαίματος της μικροσκοπικής αυτής της χώρας, είναι ο πιο πλούσιος μονάρχης της Ευρώπης με περιουσία που ζαλίζει: 4 δισεκατομμύρια δολάρια!
Μικροσκοπικό αλλά πανίσχυρο, το Λουξεμβούργο είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη της Ευρώπης – και η βασιλική του οικογένεια είναι εξίσου πλούσια – ο 69χρονος Ερρίκος Μέγας Δούκας βρίσκεται στον «θρόνο» της Γηραιάς Ηπείρου.
Με την περιουσία του να ανέρχεται άνετα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα περιουσιακά στοιχεία του Μεγάλου Δούκα δεν αποτελούνται μόνο από ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αλλά και από μοναδικά κοσμήματα, στρέμματα γης και ιδιωτικές ιδιοκτησίες.
Σε αντίθεση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, η οποία στηρίζεται στην κρατική επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων λιρών κάθε χρόνο, οι βασιλείς του Λουξεμβούργου δημιουργούν την τεράστια περιουσία τους ανεξάρτητα.
Στην πραγματικότητα, οι βασιλείς λαμβάνουν μόνο 11 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – μια εντυπωσιακή διαφορά από τα 111 εκατομμύρια δολάρια που έλαβαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα μέσω της επιχορήγησης τα τελευταία τρία χρόνια.
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας


