Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γ. Κοτρωνιάς για τη θέσπιση του Εθνικού Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης

O βουλευτής Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη θέσπιση του Εθνικού Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

“Να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση και τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να χαθεί το κεκτημένο της κυβερνησιμότητας των Δήμων” σημείωσε ο κ. Κοτρωνιάς.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι βασικές κακοδαιμονίες του δημοσίου τομέα είναι η γραφειοκρατία και η μη ξεκάθαρη κατανομή των αρμοδιοτήτων. Το γεγονός αυτό, όπως δυστυχώς έχει δείξει η ιστορία, αποτελεί και το βασικότερο πρόβλημα σε περιπτώσεις καταστροφών, στις οποίες διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η μη ξεκάθαρη οριοθέτηση αρμοδιοτήτων και σαφής καθορισμός θεσμικών οργάνων, όπου ο καθένας γνωρίζει ακριβώς ποιος κάνει τί, υπονομεύει την χρηστή και αποτελεσματική κυβερνησιμότητα στον δημόσιο τομέα, μειώνει το αίσθημα υπευθυνότητας και λογοδοσίας των δημόσιων λειτουργών και εν τέλει καταλύει τη διαφάνεια.

Αυτό το τόσο καίριο και πολυσύνθετο ζήτημα, έρχεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα να αντιμετωπίσει η σημερινή Κυβέρνηση, εξορθολογίζοντας την κατανομή και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης, θεσπίζοντας το Εθνικό Σύστημα Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης ως νέο υπόδειγμα κυβερνησιμότητας…»

«…Αξίζει να αναφερθούμε και στις τρεις τροπολογίες του νομοσχεδίου, όπου α) η μία αφορά τις διαδικασίες που προηγούνται από τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, τον οποίο η κυβέρνηση μας έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει, β) η δεύτερη τακτοποιεί όλους τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό για το βοήθεια στο σπίτι, οι οποίοι με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έμειναν εκτός Προσλήψεων και γ) η τρίτη αναμορφώνει τις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής ώστε – όπως είχε ήδη υποσχεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα Χριστούγεννα – να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση και τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να χαθεί το κεκτημένο της κυβερνησιμότητας των Δήμων, που άλλωστε υπήρξε και ο πιεστικός παράγοντας για να υπάρξουν παλαιότερα αυτές οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής.»

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Στην Στ. Πελέκη, τη μητέρα του Ορφανοτροφείου, το Ανώτατο Παράσημο της Μητρόπολης Φθιώτιδας [ΦΩΤΟ]

Μία ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση στην κα Στ. Πελέκη για το σπουδαίο έργο της στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *