Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ο Γ. Συκιώτης για το νέο αποχετευτικό έργο στα Καμένα Βούρλα

3.266.000€ για την κατασκευή του νέου κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων στα Καμένα Βούρλα

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης, σχετικά με το νέο αποχετευτικό έργο στα Καμένα Βούρλα:

“O Δήμος Καμένων Βούρλων επεδίωξε και πέτυχε την εξεύρεση πόρων, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Η κατασκευή του νέου κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της πόλης των Καμένων Βούρλων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και εξασφαλίστηκε μέσω αυτού δαπάνη 3.266.000,00 ευρώ, ώστε μέχρι την 14/3/2023, ήτοι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί το έργο.
Στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αγωγού, θα επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών, καθώς πέραν του κυρίου στελέχους το έργου, θα ελεγχθούν και θα αποκατασταθούν και όλες οι συνδέσεις αυτού με τους παράπλευρους και κάθετους αγωγούς, καθώς και οι ιδιωτικές συνδέσεις για την εξυπηρέτηση όλων των οικιών των Καμένων Βούρλων.
Κατά την υλοποίηση του τελικού σταδίου του έργου, ήτοι της αποκατάστασης του εδάφους, όπου χρειαστεί να γίνουν εκσκαφές, θα αποκατασταθεί πλήρως και το οδόστρωμα της παραλιακής οδού Γερασίμου Βασιλειάδη, σε όλο της το μήκος, ενώ ασφαλτοστρώσεις, θα γίνουν και σε άλλους δρόμους, εντός του οικιστικού ιστού.

Ένα έργο με πολύπλευρη πρακτική και περιβαλλοντική σημασία, το οποίο θα αναβαθμίσει την εικόνα, αλλά και την λειτουργία του οικισμού, είναι προ των πυλών.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του Δήμου και τους συνεργάτες μου, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά, ώστε να μπορεί η πρότασή μας, να λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ούσα ώριμη και άρτια από κάθε άποψη, αλλά και όσους πολιτικούς φορείς συντέλεσαν έμπρακτα στην ένταξη αυτή και ειδικότερα τον Υπουργό Οικονομικών κο. Χρήστο Σταϊκούρα και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο. Δημήτριο Σκάλκο.”

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Συκιώτης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Η προγνωση του καιρού για Τρίτη 16-08-22  και έως 21/8/2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *