Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

O Γιάννης Οικονόμου στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Φθιώτιδας

 

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, μετά την επίσκεψη στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Φθιώτιδας:

Η θεομηνία στην κεντρική Ελλάδα ήταν πρωτοφανής σε διάρκεια και ένταση, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η κλιματική κατάρρευση αλλάζει τα δεδομένα και πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχουν έργα που θα μπορούσαν να αντέξουν τέτοιο όγκο νερών. Με τιτάνιες προσπάθειες των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ και του Στρατού, με φοβερή κινητοποίηση των εθελοντών και των τοπικών κοινωνιών, αποφύγαμε πολύ χειρότερα.

Γιατί η δυναμική του φαινομένου ήταν για πάρα πολύ χειρότερα. Δυστυχώς, δεν αποφύγαμε απώλειες συνανθρώπων μας, τεράστια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, εκτεταμένες ζημιές, τόσο στις περιουσίες όσο και τις υποδομές. Η Πολιτεία δίνει τη μάχη και θα συνεχίσει να την δίνει, ώστε να θεραπευτούν οι πληγές, να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να στηριχθεί η γρήγορη αποκατάσταση των τοπικών οικονομιών μέσω της άμεσης επαναλειτουργίας των παραγωγικών δραστηριοτήτων, να εκπονήσουμε νέα σχέδια που θα ανταποκρίνονται στα δεδομένα της κλιματικής κατάρρευσης.
Αυτό θα γίνει και στην Φθιώτιδα. Για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που έπαθαν τεράστιες ζημιές, για τα χωράφια, τις καλλιέργειες, τον εξοπλισμό που καταστράφηκαν, για τις υποδομές σε γέφυρες, δρόμους και αγροτική οδοποιία που αχρηστεύτηκαν.
Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για τον αγώνα υπέρ του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της ανάγκης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Γιορτή Ελιάς” την Παρασκευή (22/9) στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Με ευχές για υγεία και καλή σοδιά, με χαμογέλα, τραγούδια, χορούς και πάγκους γεμάτους με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *