Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γιάννης Οικονόμου στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σημεία από την ομιλία του Βουλευτή  Φθιώτιδας και πρ. Υπουργού κ. Γιάννης Οικονόμου στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

“Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως φορέα έκφρασης της συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας και το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία αντέχει διότι έχει ρίζες βαθιές στην ελληνική κοινωνία: συγκροτημένη ιδεολογία, αξίες συντηρητικές και φιλελεύθερες αρχές, οι οποίες μιλάνε στην ψυχή του Έλληνα διαχρονικά.

Αυτόν το μισό αιώνα η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ, η ΜΑΚΙ, η ΔΑΠ, η ΔΑΚΕ, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της πατρίδας, συμβάλλοντας στην ανανέωση των κυρίαρχων ιδεολογιών και κοινωνικών αντιλήψεων. Πετύχαμε την απαγκίστρωση της Ελλάδας από την πνευματική και πολιτική μονοκρατορία της αριστεράς εμπεδώνοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η αλλαγή αυτή υπήρξε καθοριστική για το προφίλ της χώρας, ώστε αυτή να ενταχθεί πλήρως στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

Αυτά έγιναν με ιδρώτα και αίμα, με αγώνες και πάλη, μέσα στην κοινωνία και στο πλευρό του λαού. Οφείλουμε να τιμούμε τις γενιές νεοδημοκρατών που αγωνίστηκαν για το κόμμα και την Ελλάδα, συνεχίζοντας το ιστορικό νήμα μιας παράταξης η οποία είναι ταυτισμένη, από την αρχή του νεοελληνικού κράτους, με τα ιερά και τα όσια του έθνους μας.
Η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας έχει αναφορά στην εθνική και ιστορική συνείδηση του ελληνισμού, τη γλώσσα, τη θρησκεία, το δίκιο, την αλληλεγγύη , την τιμιότητα τα ήθη και τα έθιμα μας. Το κόμμα μας είναι μαζικό γιατί είναι ταυτοτικά ισχυρό. Η μαζικότητα και η λαϊκότητα της Νέας Δημοκρατίας μας επέτρεψαν να γίνουμε όχημα αλλαγών και φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που διαφορετικά πολύ δύσκολα θα επιτυγχάνονταν στην πατρίδα μας.
Και όσοι υποτιμούν τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές εξυψώνοντας τη διαχείριση, την τεχνοκρατία και την επικοινωνία, θεωρώντας ότι σε ένα ραγδαία μεταλλασσόμενο κόσμο χρειάζεται να μεταβάλλουμε τα πάντα, ξεχνούν ότι η πορεία στο μέλλον, αναγκαία διαχρονικά για την εξέλιξη του πολιτισμού και της κοινωνίας, χρειάζεται σταθερά σημεία αναφοράς.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, με τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση μας, με τη δουλειά και την προσήλωση της υπεράσπιση της πατρίδας και την προκοπή του λαού μας , πέτυχε να μετατοπίσει τα όρια της πολιτικής γεωγραφίας. Και θα συνεχίσει να το πετυχαίνει όσο συμπεριφέρεται ως κόμμα αρχών και αυτοπεποίθησης, που διευρύνεται χωρίς να μεταλλάσσεται, που εξελίσσεται χωρίς να αλλοιώνεται.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι από αυτούς «γίγαντες» της πολιτικής ιστορίας του έθνους μας, που ίδρυσαν τούτο το κόμμα πριν από μισό αιώνα, θα αισθάνονταν σήμερα υπερηφάνεια και δικαίωση. Σε αυτούς, νεκρούς και ζωντανούς, που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία ως εδώ, οφείλουμε τον ύψιστο σεβασμό. Και αυτός αποδίδεται όχι με λόγια, αλλά με το να μείνουμε πιστοί στην ιστορική και ιδεολογική τους παρακαταθήκη και κυρίως με το να μη λησμονούμε ποτέ ότι είμαστε στην πολιτική για την πατρίδα και το λαό μας.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

8 συλλήψεις σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας για ναρκωτικά

Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο, εκ των οποίων οι πέντε ημεδαποί και οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *