Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ηλίας Κυρμανίδης για το πρόβλημα της υδροδότησης στον Άγιο Κωνσταντίνο

 

Την παρακάτω παρέμβαση έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων  κ. Ηλίας Κυρμανίδης σχετικά με την υδροδότηση στην Δ.Ε.  Αγίου  Κωνσταντίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης, που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου:

Οι πιο άμεσες (αυτονόητες) υποχρεώσεις ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης α ´ βαθμού είναι η ύδρευση, η αποχέτευση και η καθαριότητα. Πριν και χωρίς να έχεις εξασφαλίσει αυτές, δεν μπορείς να συζητάς για τίποτε άλλο.
Τα τελευταία χρόνια, με τις επιπτώσεις της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής ήδη παρούσες, όλος ο πλανήτης έχει σοβαρά ενσκύψει όχι μόνο στην πρόληψη του φαινομένου, αλλά και στην αντιμετώπιση των παρενεργειών του.
Η λειψυδρία δεν αποτελεί μια θεωρητική απειλή στο απώτερο μέλλον, αλλά άμεσο και επικείμενο κίνδυνο.

Γι’ αυτό, ακόμα και στη χώρα μας, που προς το παρόν βρίσκεται έξω από τη ζώνη υψηλού κινδύνου, οι σοβαροί Δήμοι προνοούν, μελετούν και σχεδιάζουν, υπηρετώντας εύστοχα και έγκαιρα την ανάγκη ότι, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν,μαγειρεύουν». Οι σοβαροί Δήμοι…
Το πρόβλημα στη Δ.Κ. του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και όχι μόνο σε αυτή, έχει εντοπιστεί εδώ και 7 χρόνια τουλάχιστο. Τι έπραξε η Δημοτική Αρχή από τότε; Δυστυχώς, ότι και στους υπόλοιπους τομείς της άμεσης καθημερινότητας. Τίποτα!

Συνειδητά απείχαμε από τη χθεσινή συνέλευση – παρωδία, που έλαβε χώρα στον Άγιο Κωνσταντίνο.
1ον Επειδή ένα τόσο σοβαρό θέμα, που μάλιστα είναι γνωστό από το 2017, δεν το αντιμετωπίζεις με σικέ συνελεύσεις τον Αύγουστο του 2023..
Και 2ον διότι δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να εμπλακούμε σε μια «ενδοοικογενειακή διένεξη» όσων διοίκησαν αυτά τα εννέα (9) έτη. Όσοι βρέθηκαν (και βρίσκονται ακόμα) στην ίδια πλευρά των εδράνων του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσοι, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη θητεία είχαν θέσεις εξουσίας και αξιώματα. Όσοι συνέχισαν να σιωπούν και να παρέχουν «λευκές επιταγές» στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Χθες όλοι αυτοί και μόνο αυτοί όφειλαν να δώσουν στους πολίτες εξηγήσεις και κυρίως να ζητήσουν έστω μια συγνώμη.
Αγαπητοί μας συμπολίτες
Το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης του Αγίου Κωνσταντίνου, ένα από τα πολλά που πλήττουν και απασχολούν όλες τις Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, καταδεικνύει & αποδεικνύει το τέλμα και την παρακμή, που έχουμε περιέλθει.
Μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο όμως, αναδεικνύεται μια μεγάλη ευκαιρία: Να παραμερίσουμε τα μικροσυμφέροντά μας, να καταπιούμε τους εγωισμούς μας και να δούμε νηφάλια και υπεύθυνα τη μεγάλη εικόνα της επόμενης ημέρας. Οι ερασιτεχνισμοί, τα χτυπήματα στην πλάτη και τα υποκριτικά χαμόγελα, δεν αποτελούν εχέγγυα για την έξοδο από την κρίση. Τα ταξίματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν δίνουν λύσεις στα δημοτικά προβλήματα.
Απαιτείται ενότητα, ευθυκρισία και κυρίως σοβαρότητα!
Ένας σύγχρονος Δήμος δεν διοικείται ούτε από τα καφέ ούτε από τα μπαρ..
Οι ανάγκες απαιτούν γνώση, εμπειρία, ικανότητα και πολλές ώρες εργασίας. Τα προβλήματα λύνονται και αντιμετωπίζονται με όραμα, σχέδιο και δράση.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα δώσουν άμεση και καθαρή λύση, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Αυτή τη φορά «η τράπουλα δεν σημαδεύεται»..

Ηλίας Γ. Κυρμανίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μετρό

  Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 Ο Πρωθυπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *