Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την συνάντηση του με τον αμερικανό Πρέσβη

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας γνωρίζει τον πρέσβη από παλιά, που ήταν ο Σεεβασμιώτατος στην  Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε την Παρασκευή 19/11/2021 το πρωί στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.

Ο κ. Pyatt στο πλαίσιο της δεύτερης επισκέψεως του στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα της Ρούμελης την Λαμία, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών εκφράζοντας την χαρά του, που συναντά ακόμη μία φορά τον κ. Συμεών, αυτή την φορά στη νέα του διακονία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ενώ παρέστη και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα επίκαιρα θέματα. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Pyatt για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της άσκησης του πνευματικού της έργου, καθώς και για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ποιμαντικό της σχεδιασμό.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ο κ. Pyatt αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, υπογραμμίζοντας την παλαιά σχέση και φιλία που τους συνδέει και τον σημαντικό του ρόλο στην αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής», καθώς και στις άλλες εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην τηλεδιάσκεψη των εταίρων του Ευρωπαικού Προγράμματος PAL PUSH II

Συμμετοχή του Επιμελητήριου Φθιώτιδας στην τηλεδιάσκεψη των εταίρων του Ευρωπαικού Προγράμματος PAL PUSH II Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *