Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Σπερχειάδα, Ελάτεια – Το πρόγραμμα του έως 23/10

Ενημερωθείτε για το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 17 – 23 Οκτωβρίου 2022

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

10:00 π.μ. Υλοποίηση δράσεων του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην πόλη της Λαμίας.

12:00 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης.

18.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας, χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

07.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

10.30 π.μ. : Επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ.: Πάνδημη Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

12.30 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΚΕΥΠ)

 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

09:30 π.μ. Συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιερά Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

12:00 μ.μ. Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 63 Μ.Ε.

 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

10:00 π.μ. Δοξολογία επί τη εορτή του Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

11:00 π.μ. Εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

12:00 μ.μ. Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Φυσικής Θετικών Πανεπιστημίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

13:00 μ.μ. Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη».

19:30 μ.μ. Εγκαίνια της Έκθεσης τοπικών προϊόντων της ομάδας παραγωγών Δυτικής Φθιώτιδος στην κεντρική πλατεία Σπερχειάδος.

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

20:30 μ.μ. Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο Ευ Ζην της Ψυχικής Υγείας», το οποίο συνδιοργανώνουν: ο Δήμος Λαμιέων με τους φορείς ΕΠΑΨΥ (Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), ΕΚΨ Π. Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής (Π. Σακελλαρόπουλος), Κοι.Σ.Π.Ε. «ΑΝΕΜΩΝΗ» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης, ΠΕΨΥκΚΑ (Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής), ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ) και Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία.

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Έναρξη των καθιερωμένων Ιερών Αγρυπνιών των Ενοριών της πόλεως Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

09:30 π.μ. Ιερό Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ευρυτανίας Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με την παρουσία των ιερέων και διακόνων της πόλεως Λαμίας.

Έναρξη του κύκλου των ομιλιών του Σεβασμιωτάτου υπό τον τίτλο: «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Εκδήλωση – Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο: «Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στον χώρο και στον χρόνο. Νια βολά κι ένα κιρό», του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελάτειας στο πλαίσιο της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μαλεσίνα: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 12/12

Σε “Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς” και η Μαλεσίνα  Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Μαλεσίνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *