Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας συμμετείχε σε μαθητικό project του 4ου Γυμνασίου Λαμίας

Σε μία ιδιαίτερα πρωτότυπη ομαδο – συνεργατική εργασία (Projekt) των μαθητών της B’ τάξεως του 4ου Γυμνασίου για την έννοια του ταξιδιού μέσα στη ζωή και στον χρόνο, συμμετείχε ενεργά σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών με περισσή χαρά δέχθηκε την πρόσκληση του Διευθυντού, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του 4ου Γυμνασίου προκειμένου, όχι μόνο να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετάσχει παιδαγωγικά, διδακτικά και ποιμαντικά σε αυτή την ομαδική εργασία των μαθητών.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο προαύλιο του σχολείου ευχήθηκε πατρικά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου καλή πρόοδο και αναφέρθηκε στην αιτία της καλής προόδου του ανθρώπου , που είναι η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός στον συνάνθρωπο και εν προκειμένω στον συμμαθητή μας, όπως τόνισε.

Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Καραγεώργο για την πρόσκληση και την υποδοχή και για αρκετή ώρα είχε την ευκαιρία ουσιαστικής επικοινωνίας με τους καθηγητές και τους μαθητές, στους οποίους και διένειμε διάφορες ευλογίες.

Ακολούθως στην αίθουσα τελετών του Σχολείου τα παιδιά παρουσίασαν την εξαιρετική εργασία τους, αναλύοντας την πολύπλευρη και πολυσήμαντη έννοια του ταξιδιού κάνοντας μια ιδιόμορφη σύγκριση ανάμεσα στο ταξίδι του Οδυσσέα στην «Οδύσσεια» του Ομήρου και στο ταξίδι του Ασώτου από την γνωστή παραβολή του Ιερού Ευαγγελίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Οι μαθητές παρουσίασαν σε power point ομοιότητες που εντόπισαν και ανάδειξαν την συνέχεια της αρχαία ελληνικής γραμματείας με τα εκκλησιαστικά κείμενα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών ανέλυσε εμπεριστατωμένα την παραβολή του Ασώτου και με ξεχωριστό τρόπο πλησίασε το μαθητικό κοινό δίνοντας απαντήσεις στις ευφάνταστες ερωτήσεις και απορίες των μαθητών τις οποίες και άκουσε μετά πολλής προσοχής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την συνεργασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της αγάπης.

«Παιδιά μου, να θυμάστε ότι πάντοτε θα υπάρχει πίσω κάποιος που σας αγαπά και σας περιμένει. Η αγάπη είναι πυξίδα και μόνο τότε ένας ταξιδιώτης δεν χάνει ποτέ τον προορισμό του», ανέφερε συμπερασματικά ο Σεβασμιώτατος, αφού για πολλοστή φορά συνεχάρη την ομάδα δράσης αυτής της πρωτότυπης εργασίας, τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Γρανιτσιώτη, κ. Ελένη Παπαλέξη, κ. Βασίλειο Πιλάτο, και κ. Ελένη Χαλδούπη.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Γεώργιος Καραγεώργος έστειλε το δικό του μήνυμα αγάπης προς τους μαθητές και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την διδακτική και ιδιαίτερα ευλογητή παρουσία του στο Σχολείο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει προ ημερών, ο Πρόεδρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *