Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ν. Πάπουτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις θα περίμενε κανείς ότι δεν έχουν θέση στον κόσμο του 21ου αιώνα. Παρόλα αυτά, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλοι όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διακρίσεις λόγω του χρώματος, της φυλής, του φύλου αλλά και της εθνικότητάς τους.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγωνιστούμε όλοι μαζί αλλά και ο καθένας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και εμπράκτως να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φτιάξουμε έναν κόσμο που να όχι μόνο να σέβεται αλλά και να επιδιώκει τη διαφορά με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πιο σημαντικό όμως ίσως να είναι κάτι πολύ απλό: Να μάθουμε στα παιδιά μας να μην ανέχονται να αδικούν και να αδικούνται με αφορμή φυλετικές ή άλλες διαφορές.

Γιατί τα παιδιά μας είναι η ισχυρότερη δύναμη αλλαγής και μόνο αυτά είναι ικανά να δημιουργήσουν και να ζήσουν σε έναν κόσμο ελεύθερο από την παθογένεια του ρατσισμού. Γιατί ο ρατσισμός, δυστυχώς, διδάσκεται, δεν είναι γραμμένος στο γενετικό μας υλικό.

Γιατί πρέπει επιτέλους να πάψουμε να λέμε λόγια μεγάλα και ψεύτικα μπροστά στα σημαντικά αυτά προβλήματα που βασανίζουν ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *