Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο ορισμός του Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Σοφάδων έφερε κριτική και αντιδράσεις

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Φραγκόπουλος με πολυετή εργασιακή εμπειρία στην ΑΝΚΑ και στο Δήμο Μουζακίου θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σοφάδων, σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου κ. Αθ. Σκάρλου.

Μάλιστα το πρωί υπογράφηκε η σχετική ειδική σύμβαση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου και του νέου μέλους στη Διοίκηση του Δήμου όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το KarditsaLive.Net.

Ο ορισμός του Γενικού Γραμματέα συζητήθηκε στην αποψινή (1/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων έπειτα από σχετική ερώτηση – σχολιασμό του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαρ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του εκτιμώντας ότι με την εμπειρία και τις ικανότητές του -που δεν αμφισβήτησε- μπορεί να βοηθήσει το Δήμο Σοφάδων, αναρωτήθηκε όμως ποια ανάγκη ώθησε το Δήμαρχο από τη στιγμή που θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο να προσθέσει έναν ακόμα έμμισθο συνεργάτη στην Δημοτική Αρχή που απαρτίζεται από τον ίδιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, 7 Αντιδημάρχους, 4 Προέδρους Νομικών Προσώπων και 5 Ειδικών Συνεργατών με συνολικό μισθολογικό κόστος 260.000 ευρώ το χρόνο για το Δήμο Σοφάδων, συνολικά δηλαδή 19 άτομα για να διοικούν 80 υπαλλήλους, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος κ.Αθ. Σκάρλος απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η επιλογή του να καλύψει τη θέση του Γενικού Γραμματέα με ένα στέλεχος έμπειρο σε θέματα Αυτοδιοίκησης, αλλά και στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με τα οποία ασχολούνταν στην ΑΝ.ΚΑ θα κριθεί στην πορεία και τον προέτρεψε να περιμένει να δει τι θα αποφέρει, αποκαλύπτοντας ότι μετάνιωσε που δεν αποφάσισε νωρίτερα να καλύψει αυτή τη νευραλγική θέση.

.Ο Γενικός Γραμματέας με βάση τα καθήκοντά του, όπως περιγράφονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα υποστηρίζει το Δήμαρχο στα διοικητικά του καθήκοντα υλοποιώντας τις αρμοδιότητες που του εκχωρεί ο Δήμαρχος με απόφασή του.

Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν κυρίως στο συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των περιοδικών στόχων και προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου.

Μεταξύ αυτών θα είναι η μέριμνα για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων, παρακολουθεί τις δραστηριότητες των νομικών προσώπων του Δήμου. Συμμετέχει επίσης στις διαδικασίες κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου και των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης του Δήμου και παρακολουθεί την επίτευξη των περιοδικών στόχων και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου. Μεριμνά ακόμη για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή. Οργανώνει τέλος κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο και μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ θα μπορεί να υπογράφει έγγραφα σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που θα του εκχωρήσει ο Δήμαρχος

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για τις αντιδράσεις κατά της πολιτικής της «μηδενικής COVID»

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση των τανκς στους δρόμους πόλεων της Κίνας, όπως η Σανγκάη, η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *