Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη – Ποιους μηνύει

Την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στα Τέμπη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε γνωστό μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, σύμφωνα με το in.gr.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, «έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, «η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό».

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στον Ευαγγελισμό του νομού Λαρίσης.
Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.

Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό.

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει δεχθεί προσκλήσεις να αναλάβει τη νόμιμη εκπροσώπηση και πολλών άλλων συγγενών άλλων θυμάτων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις θυμάτων από την Κρήτη, αλλά ακόμη επισήμως δεν έχουμε λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Παρέμβαση Κούγια  στην εκπομπή

Ο ποινικολόγος, κος Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» με τους δημοσιογράφους Θύμιο Καλαμούκη και Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Σας ακούω όταν έχω τη δυνατότητα. Άκουσα προηγουμένως «ότι θα έρθει ένας Κούγιας και θα πει αυτά που θα πει».
ΔΗΜ: Είστε σύμβολο, έχετε γίνει σύμβολο κ.Κούγια

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Θέλω να σας πω ότι ειλικρινά εκτιμώ πάρα πολύ αυτά που κάνετε και τον τρόπο που τα λέτε. Πράγματι θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει το όνομα μου με αυτή την παραβολή που κάνατε όμως θέλω να σας πω ειδικά σε αυτή την περίπτωση παρά το ότι βολιδοσκοπήθηκα για να υπερασπιστώ τον ήδη έναν κατηγορούμενο επέλεξα, και ήταν συνειδητή επιλογή μου, να υπερασπιστώ τα θύματα. Έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους.
ΔΗΜ: Σε αυτή την περίπτωση είστε δηλαδή με τα θύματα. Δεν σας κρύβω ότι διάβασα χθες ότι θα είστε με την άλλη πλευρά.

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Είναι αλήθεια ότι βολιδοσκοπήθηκα
ΔΗΜ: Από ποιον βολιδοσκοπηθήκατε από τον ίδιο ή από το περιβάλλον του; Μου κάνει εντύπωση ένας σταθμάρχης έχει να πληρώσει έναν Κούγια;
ΔΗΜ: Μπορεί να είναι η εταιρεία

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Όχι από την εταιρεία, από ένα πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε αρκεί να έχει υπεράσπιση. Δεν μ’ ενδιαφέρει να πληρωθώ μόνο θέλω όταν πάω σε ένα δικαστήριο να έχω και προσωπική και νομική αξιοπρέπεια. Βλέπετε πολλές φορές σε ορισμένες υποθέσεις που εξαρχής είναι κάποιοι καταδικασμένοι, ειδικά με αυτά τα λαϊκά δικαστήρια που γίνονται, και οι αποφάσεις είναι διαφορετικές γιατί είναι διαφορετικοί οι νόμοι και η επιστήμη. Εδώ όμως θέλω να σας πω ότι στην προκειμένη περίπτωση αν είχανε κάνει την τιμή να διαβάσετε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο μου πριν από λίγο επειδή και εμείς πληροφορηθήκαμε ότι διαχέεται αυτή η είδηση προς τα έξω , έκανα μια ανακοίνωση που τα λεει όλα και θέλω να σας πω ότι η εντολή που έχω λάβει ήδη από τις οικογένειες των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους , είναι αδέλφια οι οικογένειες…
ΔΗΜ: Είναι τραγικό για αυτή την οικογένεια, για όλες είναι αλλά για αυτή …

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Το τραγικό είναι αυτό που είπε η κυρία προηγουμένως ότι οι οικογένειες αυτές δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά. Θέλω να σας πω επίσης ότι αντί να κάνουν κηδείες οι άνθρωποι αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα θα ανεγείρουν μια εκκλησία. Θα φτιάξουν μια εκκλησία αντί για τάφους στην περιοχή που ζουν, στο Καστράκι.
ΔΗΜ: Κατανοητό βέβαια να καταφύγει ο καθένας όπου θέλει σε αυτές τις δύσκολες ώρες βέβαια με τις εκκλησίες δεν σώζονται τρένα. Είναι η ανάγκη των ανθρώπων

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Να σας πω ότι έχω υπάρξει δικηγόρος δύο Πατριαρχείων και πολλές φορές συμφωνώ μαζί σας. Συμφωνώ απολύτως. Ωστόσο να σας πω ευθέως ότι επιλέγω τις υποθέσεις μου και στην υπόθεση Τοπαλούδη θα μπορούσα να πάω υπεράσπιση και στην υπόθεση του Μίχου θα μπορούσα να πάω υπεράσπιση και στην υπόθεση της Γαρυφαλλιάς θα μπορούσα να πάω υπεράσπιση… Να ξέρετε ότι στην υπόθεση αυτή η εντολή που έχω λάβει είναι να φτάσω μέχρι το τέλος και στο τέλος μπορεί να είναι και πολιτικοί κατηγορούμενοι.
ΔΗΜ.: Ξέρετε καλά πως γίνονται στην Ελλάδα τα πράγματα, δεν έχουμε αυταπάτες κ. Κούγια

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Εξαρτάται και ποιος είναι απέναντι και να ξέρετε ότι όταν πραγματικά ενεργοποιείς τους κανόνες της Δικαιοσύνης με τον τρόπο που πρέπει υπάρχει Δικαιοσύνη.
ΔΗΜ: Μα ποιος έχει τιμωρηθεί από πολιτικούς; Από μεγαλοεπιχειρηματίες ποιος έχει τιμωρηθεί; Εκτός από τον σταθμάρχη θα μπει κάποιος φυλακή;

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Αν το πάρετε στατιστικά έχετε δίκιο. Συνήθως όμως να ξέρετε ότι επειδή οι κατηγορούμενοι επιλέγουν συνήθως πολύ καλούς δικηγόρους και οι οποίοι πραγματικά ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους πράγματι είναι πολύ δύσκολο να καταδικάσεις κάποιον μεγάλο επιχειρηματία ή κάποιον μεγάλο πολιτικό η διαφορά είναι ότι όταν από την άλλη πλευρά είναι ένας καλός δικηγόρος τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ να ξέρετε.

ΔΗΜ: Δυσκολεύουν αλλά δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο, η λαϊκή αντίληψη λεει ότι δεν υπάρχει
Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Υπάρχει Δικαιοσύνη. Εγώ αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται στην Ελλάδα δεν έχω δει

ΔΗΜ: Όταν σκοτώνεται παιδί 16 χρόνων για 20€ βενζίνη και οι αστυνομικοί είναι στη δουλειά τους μη συζητάμε για δικαιοσύνη
Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Μη το εκλαϊκεύετε έτσι. Τα 20 € είναι κάτι που είναι η αιτία που ξεκίνησε αυτή η καταδίωξη, το ποιος κρύβεται σε ένα αυτοκίνητο μέσα που προηγουμένως έχει κλέψει βενζίνη δεν είναι κάτι το οποίο είναι ασφαλές.

ΔΗΜ: Ναι αλλά αυτός που έχει κλάψει εκατομμύρια δεν έχουμε την ίδια αντίληψη και διαφεύγει. Για παράδειγμα ο Χριστοφοράκος είναι στο εξωτερικό, αυτό λεω ότι «δικαιοσύνη δεν υπάρχει» . Ο 16χρονος στο χώμα και οι αντίστοιχοι Χριστοφοράκοι έξω

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο νέος ποινικός κώδικας εξεδόθη 01/07/19 τις επόμενες ημέρες θα εξεδίδετο η απόφαση για μια σημαντική υπόθεση υπεξαιρέσεως στη ΔΕΗ. Η προισχύσασα κυβερνηση –το έχει κάνει και άλλη προηγουμένως- έκανε κάτι απαράδεκτο, ψήφισε το νόμο σε μια μέρα, τον δημοσίευσε σε μια μέρα και ενώ θα επιβάλλετο πολυετείς καθείρξεις και σε ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματία, από τους μεγαλύτερους, και στο διοικητή της ΔΕΗ ο νέος κώδικας τον οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα, το τονίζω. Τον έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά τον ψήφισαν όλα τα κόμματα ενεργοποιήθηκε εκείνη την ημέρα και σε μια εβδομάδα αθωώθηκαν αυτοί που θα καταδικαζόντουσαν μπορεί και σε είκοσι χρόνια κάθειρξη. Άρα δεν είναι ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη δικάζει με τους νόμους που φέρνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Βρυξέλλες ο Φάνης Σπανός – Επαφές και συνάντησεις εργασίας

  Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *