Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ του δήμου Ναυπακτίας για το ατύχημα στα Πιτσινέικα

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος καταγγέλλει την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, ηοποία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσε εντολή να μεταβεί στη θέση «Σκοπευτήριο» της κοινότητας Πιτσινέικων φορτηγό του δήμου με χαλίκι για να το τοποθετήσει σε αγροτικό δρόμο σύμφωνα με τις υποδείξεις του προέδρου τηςκοινότητας, αδιαφορώντας για το προσωπικό και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Στο σημείο εκείνο οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες– ο δρόμος ήταν γεμάτος λάσπες και γλιστρούσε – με αποτέλεσμα το φορτηγό να ντελαπάρει και ο οδηγός να πεταχτεί τελευταία στιγμή έξω από αυτό, χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτα παρά μόνο κάποιους μώλωπες, όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!!!

Αντί λοιπόν, τις ημέρες που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες, η δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας να επιληφθεί και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, δείχνει ανευθυνότητα και αδιαφορία.

Στο σημείο του εργατικού ατυχήματος έσπευσαν αμέσως η πρόεδρος του συλλόγου Νταουσάνη Βάσω, ο αντιπρόεδρος Μπίμπας Βασίλης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κοτσανάς Δημήτρης, οι οποίοι ιδίοις όμασι διαπίστωσαν τιςακατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε εργατικά ατυχήματα και η παραβίαση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας συνεχίζει να αυξάνεται.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας να τηρεί την νομοθεσία και να εφαρμόζει τους κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να αποφεύγονται τα εργατικά ατυχήματα. Επίσης την καλούμε να διερευνήσειάμεσα τα αίτια του ατυχήματος.

Ως Σύλλογος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις ευθύνες όσων δεν θέλουν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πηγή:npress.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ολλανδοί επιστήμονες στις πληγέντες περιοχές της Θεσσαλίας

  Στη Θεσσαλία Ολλανδοί επιστήμονες για την εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές Ειδικοί επιστήμονες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *