Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο συνδυασμός “Λαμία στο Κέντρο” για επίκαιρα θέματα και ζητήματα που απασχολούν τους δημότες

Επιστολή  στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων απέστειλε ο συνδυασμός “Λαμία στο Κέντρο”  για τα θέματα τα οποία απασχολούν τους δημότες  και τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η επιστολή: 

Προς

Την Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου

Επειδή τα παρακάτω θέματα απασχολούν τους δημότες και αποτελούν σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο μας ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει:

-Για τον απολογισμό της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, την εμπειρία της συμμετοχής του Δήμου και τις προοπτικές που ανοίγονται για τα επόμενα χρόνια.
-Τις επόμενες κινήσεις για την αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας δεδομένου ότι αφενός υπάρχει το νομικό πλαίσιο της ΠΕΛ που δεν ενεργοποιείται (μεταβίβαση σε νέο νομικό πρόσωπο 60% Δήμος Λαμιέων, 20% Περιφέρεια Στερεάς και 20% ΕΒΕ) και αφετέρου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης, που είναι ακόμη στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και δεν έχει αξιολογηθεί από τεχνικοοικονομικής άποψης και βιωσιμότητας. Επίσης, τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για το μεσοδιάστημα που θα προκύψει.

Αναλυτική ενημέρωση για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
-Ποια έργα έχουν ενταχθεί-εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών;

-Ποια έργα έχουν δημοπρατηθεί;

-Ποια έργα είναι υπό δημοπράτηση;

Παρατηρήσαμε ότι πολλές τεχνικές μελέτες δημοπρατούμενων έργων δεν έχουν ως κύριο στοιχείο την ανάπτυξη του πράσινου στην πόλη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας», το οποίο αφορά δίκτυο πεζοδιαδρόμων στους άξονες παρέμβασης οδών Αθηνών, Κύπρου και Λεωφόρο Καλυβίων Π/Υ 6.026.000, όπου το ποσοστό πρασίνου στον Π/Υ είναι μικρότερο από 2%,περίπου 125.000 ευρώ. Με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών και στο Δήμο μας θεωρούμε πως σε μεγάλο ποσοστό οι μελέτες θα πρέπει να έχουν Πράσινη κατεύθυνση.
Ενημέρωση-αξιολόγηση της αντικατάστασης λαμπτήρων του Δημοτικού Φωτισμού με λαμπτήρες LED
Εννοούμε αν το κόστος αγοράς-συντήρησης λαμπτήρων LED που χρηματοδοτήθηκε από το ΤΠΔ (με δάνειο) και εξυπηρετούνται οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις, καλύπτεται από την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω LED. Είναι πια επαρκής ο χρόνος από την αντικατάσταση των λαμπτήρων για να έχουμε τα πρώτα οικονομικά στοιχεία.

Ενημέρωση για τα Αδήλωτα Τετραγωνικά
Δεδομένου ότι τα έσοδα από αδήλωτα τετραγωνικά είναι νέοι πόροι για τον Δήμο μας, ζητάμε ενημέρωση για το πόσα τετραγωνικά δηλώθηκαν μέχρι 31/08/2021 και ποια είναι τα αναμενόμενα ή εισπραχθέντα έσοδα.

Τον απολογισμό και την αξιολόγηση της διοργάνωσης των εορτών των Θερμοπυλείων καθώς και τις προοπτικές για την αναβάθμισή τους.
Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του Περιπτέρου του Αγίου Λουκά

Ο συνδυασμός

Λαμία στο Κέντρο

 

https://www.youtube.com/watch?v=zG8Gu-_eLqs

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία για την 21η αγωνιστική της Super League

Δύσκολος αγώνας εκτός έδρας για την Λαμία Τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Λαμία για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *