Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Θ. Καραΐσκος, στο Διήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το θεσμικό περιβάλλον λειτουργίας των Αναπτυξιακών ΟΤΑ»

Συμμετοχή Προέδρου του ΔΣ και Δημάρχου Λαμιέων, στο Διήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το θεσμικό περιβάλλον λειτουργίας των Ανα-πτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Την 4η και 5η Νοεμβρίου 2021, οργανώθηκε Διήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε.» και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης Αναπτυξιακών Οργανισμών Ελλάδας, με θέμα : «Το θεσμικό περιβάλλον λειτουργίας των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Τις εργασίες της διημερίδας αυτής παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και υπηρεσιακά στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ». Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ήταν Εισηγητής στη Διημερίδα όπου ανέπτυξε το θέμα : «Οι προγραμματικές συμβάσεις ως εργαλείο για τους ΟΤΑ», σύμφωνα με τη συνημμένη εισήγηση.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μετά το πέρας της Διημερίδας; δήλωσε σχετικά :

«…… με χαρά έλαβα την πρόσκληση για συμμετοχή, ως εισηγητής, στις εργασίες του διήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με στόχο την προώθηση κοινών επιδιώξεων των Αναπτυξιακών Οργανισμών της χώρας. Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι η σύνθεση απόψεων και η συνένωση δυνάμεων, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα, στις προκλήσεις των καιρών. Ένα χρόνο μετά τη σύσταση και λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ, μπορούμε πλέον αποδεδειγμένα να υποστηρίξουμε ότι η λειτουργία του διασφαλίζει συγκεκριμένες θετικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες των μετόχων – φορέων της. Ο Οργανισμός αποτέλεσε αρχικά τον αναπτυξιακό βραχίονα των Δήμων – μετόχων και των υπηρεσιών και σήμερα, μέσα από την τεχνογνωσία που ανέπτυξε και συνεχώς διευρύνει, είναι σε θέση, να προσφέρει στήριξη στη γνώση, την καινοτομία και την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Πιστεύω βαθύτατα, ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί λειτουργώντας ως σύγχρονες οντότητες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και προτάσσουν την κοινωνική τους χρησιμότητα, μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ευκαιριών επένδυσης και απασχόλησης στους Δήμους – μετόχους. Με τη συμμετοχή τους δε, σε συνεργασίες, συνέργειες, συμπράξεις και στρατηγικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, με άλλους οργανισμούς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μπορούν τεκμηριωμένα να υποστηρίξουν την ισχυρή τοπική ανάπτυξη. Η διημερίδα αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να επιβεβαιωθεί ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ, απολαμβάνει σεβασμό και αναγνώριση από τους συναδέλφους άλλων οργανισμών, δίνοντας το παράδειγμα για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η επίτευξη των στόχων που εξυπηρετεί η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού μέρα με τη μέρα εδραιώνεται, με τη συνεργασία, την ένωση δυνάμεων και βέβαια μετρήσιμα αποτελέσματα, βασισμένα σ’ ένα αξιακό πλαίσιο αλληλεγγύης, διαφάνειας και λογοδοσίας, προς όφελος των Δήμων μας και του κοινωνικού συνόλου πάνω απ’ όλα …..»

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα, 3/2

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *