Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στα Λουτρά Πλατυστόμου [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος  Σταϊκούρας βρέθηκε στα Λουτρά Πλατυστόμου την Τετάρτη 2/ 11/2022.

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σε τουριστικά ακίνητα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που είναι ενταγμένα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και διαθέτουν ιαματικούς πόρους.

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφτηκε σήμερα τουριστικά ακίνητα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που είναι ενταγμένα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικοί πόροι.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τις Ιαματικές Πηγές στο Πλατύστομο, στα Λουτρά Υπάτης, στις Θερμοπύλες, στο CampingΚονιαβίτη και στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων.

Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη, τον εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία (ΙΠΕ Α.Ε.)», κ. Πασχάλη Μπουχώρη, καθώς και από τους Δημάρχους Καμένων Βούρλων και Μακρακώμης, κ.κ. Ιωάννη Συκιώτη και Γεώργιο Χαντζή και τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Δημήτριο Μπεσλεμέ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επισκόπηση της κατάστασης των προαναφερθέντων περιουσιακών στοιχείων, η παρακολούθηση της πορείας αξιοποίησής τους, καθώς και ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών.

Ειδικότερα, για το Πλατύστομο αναφέρεται:

“Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, σε πλήρη συντονισμό με το ΤΑΙΠΕΔ και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιταχύνουν τις διαδικασίες που αφορούν την αξιοποίηση του ακινήτου και των ιαματικών πηγών εντός της έκτασης, καταβάλλοντας προσπάθειες για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων.
Έχουν οριστικοποιηθεί οι εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία και έχουν αναγνωριστεί από το Υπουργείο Τουρισμού δύο ιαματικοί πόροι, ενώ δύο ακόμη βρίσκονται σε στάδιο αναγνώρισης.
Το επόμενο βήμα είναι η οριοθέτηση του υδατορέματος που διατρέχει το ακίνητο.
Στο μεσοδιάστημα η ΕΤΑΔ θα προβεί σε τεχνικό έλεγχο του ρέματος.
Επιπρόσθετα, η ΕΤΑΔ πέραν της συνεχούς φύλαξης των εγκαταστάσεων θα προβεί, άμεσα, σε αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου για λόγους ασφαλείας.
Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες, το ακίνητο θα αποκτήσει πολεοδομική ταυτότητα με χρήσεις Τουρισμού – Αναψυχής. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ακίνητο έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης χρήσεων ιατρικού τουρισμού.”

Θα ακολουθήσουν επόμενα άρθρα για την επίσκεψη σε Θερμοπύλες, Υπάτη και Καμένα Βούρλα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το www.fonografos.net:

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

O Στέφανος Ξενάκης στην Χαλκίδα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «10 πράγματα που δεν μας έμαθαν»

Το βιβλιοπωλείο Ίαμβος και οι εκδόσεις Key Books σάς προσκαλούν σε μια ομιλία με θέμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *